KMÜde Özgür Filistin Konferansı

KMÜde Özgür Filistin Konferansı


KARAMAN (A.A) - Filistinli direnişçi Welid Zekeriyya Abdülşadi Aqal (Ebu Halid), Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kara Kalem Topluluğunun davetlisi olarak üniversitede bir konferans verdi.
     KMÜ Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan, Uzun yıllar İsrail güçlerine karşı silahlı mücadele veren ve 20 yılını hapiste geçiren Ebu Halid, Filistine girişinin yasak olduğunu ve Ankarada zorunlu ikamet ettiğini söyledi.
     Özgür Filistin başlıklı konferansında Filistinin tarihine değinen Halid, Sultan Abdulhamitin, Filistin topraklarını satın almak isteyen Yahudilere verdiği Kanla alınan toprak, parayla satılmaz cevabını hatırlattı.
     1. Dünya Savaşı bittiği zaman Filistin topraklarının yüzde 8inin Yahudilerden oluştuğunu ifade eden Halid, Şunları kaydetti:
     Ancak batıdan gerçekleşen yüz binlerce göç sayesinde nüfus oranı değişti. İsrailin kurulmasında ise 1. Dünya Savaşında Arap topraklarını işgal etmiş olan Fransız ve İngilizlerin parmağı bulunuyor. Yabancı güçlerin desteklediği ve silahlanmasına göz yumduğu Yahudi çetelerin katliamlarıyla 1948de İsrail devletinin kuruldu. Şu anda Filistinde bir var olma mücadelesi devam ediyor. Gençler geleceğin esas taşları olacaktır. Etrafınızdaki yaşananları anlatmak size düşmektedir. Zaferin arkasında duran gençler olmanız dileğiyle.
     Konferans sonunda KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün ise Bizler hayatımızı rahat anlamda sürdürüyoruz. Ancak vatanlarında esir olanlar bizim gibi yaşamıyorlar. Gençler, bu dünyada başarı gösterecekseniz güçlü olmanız gerekir diyerek Ebu Halide plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KMÜde Özgür Filistin Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER