Kocaelide 28 Şubat protestosu

Kocaelide 28 Şubat protestosu


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği üyesi bir grup, 28 Şubat sürecini protesto etti.
     Sabri Yalım Parkında toplanan ve ellerinde tank fotoğrafları ve 28 Şubat yargılansın yazılı pankartlar bulunan grup adına açıklama yapan Abdülmecit Karaaslan, 28 Şubat sürecinin üzerinden 16 yıl geçtiğini belirtti.
     Dindar subay ve astsubayların askeriyeden atıldığını, rütbe ve kademe ilerlemelerinin durdurulduğunu, büyük bir kısmına manevi işkence uygulandığını, kamu ve özel sektörde çalışma yasağı getirildiğini savunan Karaaslan, şöyle konuştu:
     Her ne kadar bir hükümet yetkilisi, yüz kızartıcı suç işleyenler hariç diğerlerine yeniden göreve dönme veya özlük haklarını iade etme hakkı tanıdık dese de gerçek öyle değil. Maalesef hiçbir yüz kızartıcı suçu olmadığı halde kamu ve özel sektörde çalışamayan, özlük hakları iade edilmeyen hala binlerce subay subay ve astsubay var. Buna ilaveten, doğuda olduğu gibi batıda da 28 Şubat sürecinde alt ve üst komuta kademelerinde işkence ve öldürme olayları yaşandı. Bu uğurda gerçek bir savaş olmadan ölen onlarca subay astsubay var. Bunlar hakkında henüz bir dava açılmış değil. Tez elden 28 Şubat davaları ve belgeleri yeniden gözden geçirilmeli ve gereken yapılmalıdır.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide 28 Şubat protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER