Kocaelide medya evi açıldı

Kocaelide medya evi açıldı -İzmit Belediyesince Kocaeli Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen medya evi, kentte görev yapan bine yakın basın mensubuna hizmet verecek


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesince Kocaeli Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen medya evi, törenle açıldı.
     Cumhuriyet Parkında düzenlenen açılış töreninde konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, basının demokratik ülkelerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirildiğini belirterek, gazetecilerin kamuoyu oluşturulması bakımından önemli bir göreve sahip olduğunu söyledi.
     Kocaelideki basın kuruluşlarının hem niteliği hem de niceliği açısından güzel haberler yaptığını ifade eden Pekdemir, gazetecilerin insanların sorunlarını dile getirirken tarafsız olması gerektiğini kaydetti.
     Pekdemir, gazetecilerin haberlerin ve hizmetlerin halka duyurulması işlevini yerine getirdiğini dile getirerek, Basın mensupları, çok önemli görevleri yerine getirip, çok da sıkıntı yaşıyor. Bir savaş olur, basın mensupları gider, en büyük sıkıntıyı onlar yaşar. Son zamanlarda görüyoruz, esir edilen ve yaralanan basın mensupları var diye konuştu.
    
     -Özgür ve güçlü medya-
    
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da Kocaelide yerel basının etkin olduğunu vurgulayarak, gelişmiş demokrasilerin en önemli unsurlarından birinin özgür ve güçlü medya olduğunu, Kocaelinin basının etkinliği açısından Türkiyeye örnek olduğunu, Kocaelide görev yapan muhabirler için haberlerini yazabilecekleri alan oluşturmalarının kendilerini mutlu ettiğini anlattı.
     Doğan, gazetecilerin kafeteryalarda haber yazmasını istemediklerine işaret ederek, Çünkü biliyoruz ki yapılan haber halkımızın bilgilenme kaynağı olacak. Seçilmiş kişiler olarak kurumlarımızın yaptığı çalışmaları ifade etmeleri açısından faydalarını görüyoruz. Burayı düzenledik, gazeteci arkadaşlarımız 24 saat hizmet alabilecek şeklinde konuştu.
     Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ise yerel basın açısından Kocaelinin Türkiyede en güçlü illerden biri olduğuna dikkati çekerek, yerel gazetelerin yüksek tirajlara sahip olduğunu söyledi.
     Kocaelideki medya kuruluşlarının sayısına bakıldığında önemli bir potansiyele sahip olunduğunun görüldüğünü belirten Yılmaz, basın kuruluşlarında basım, muhabirlik ve çeşitli işlerle ilgilenen yaklaşık bin kişinin görev yaptığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve gazeteciler, İzmit Medya Evinin açılışını yaptı.
     2 bölümden oluşan medya evinde, 2 televizyon, 3 bilgisayar ve internet hizmeti bulunuyor.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelide medya evi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER