Kocaelide denizde kurtarma tatbikatı

Kocaelide denizde kurtarma tatbikatı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), Kandırada denizde kurtarma tatbikatı düzenledi.
     Kandıra Pembe Kayalıklar açıklarında gerçekçi olması için vatandaştan habersiz yapılan tatbikatta, denizde yüzen çocukların kaybolduğu ihbarı yapıldı.
     Bunun üzerine bölgeye, devriye gezen zodyak botlu kurtarma timi gelerek, kaybolan çocukları denizden çıkardı. Daha sonra çocuklara sağlık ekiplerince müdahele edilen tatbikatı gerçek sanan vatandaşlar da kısa süreli panik yaşadı.
     Konuyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görevli sahil kurtarma timinin 2005-2012 yılları arasında 2 bin 577 kişiyi boğulmaktan kurtardığı belirtilerek, sürekli kendini yenileyen gönüllü ekiplerin sahillerde güvenliği daha iyi sağlayabilmek için hayat kurtarma tatbikatı yaptığı kaydedildi.
     KOSKEMin 2005 yılından bu yana Kandıra sahillerinde gönüllülerle birlikte cankurtaranlık hizmeti verdiği vurgulanan açıklamada, 2 bölgede ve sadece hafta sonu başlatılan çalışmanın 2012 yılında 9 bölgeye yayıldığı ifade edildi.
     Kurtarma çalışmalarında 6 adet zodyak bot, 7 adet ambulans, bir adet dalgıç aracı, 4 adet arazi aracı, 4 adet jet-ski ve kurtarma aparatı, 25 adet su geçirmez telsiz, 2 adet otobüs, yeterli sayıda can simidi, şnorkel, palet, megafon, dürbün ve can yeleği kullanılıyor.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide denizde kurtarma tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER