Kocaelide kültür sanat

Kocaelide kültür sanat -Sanatla Dostluk Yelpazesi sergisi açıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Kent Konseyi tarafından 25 sanatçının tezhip, ebru, resim ve karikatürden oluşan 55 eserinin yer aldığı Sanatla Dostluk Yelpazesi isimli karma sergi açıldı.
     Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmitin sanatla daha fazla iç içe olması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, İzmiti sanayi kenti kimliği ötesinde kültür, sanat ve turizm kenti hedefine koşturduklarını söyledi.
     İzmitin 2023 hedefinin turizm, kültür ve sanat kenti haline gelmek olduğunu vurgulayan Doğan, bu hedefi sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında tanınan bir İzmit olarak hayal ettiklerini kaydetti.
     Kocaeli Kent Konseyi Kültür ve Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Sert ise serginin farklı sanat kategorilerinden 25 sanatçının 55 eserinin katılımıyla hazırlandığını dile getirerek, Kocaelinin her neresi olursa olsun sanat adına ne varsa ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm serginin açılış kurdelesini kesti.
     Sergi, 25 Ocak Cuma gününe kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER