Kocaelideki istihdam verileri

Kocaelideki istihdam verileri -2011 yılı itibariyle kentteki 1302 otomotiv ve yan sanayi sektöründe 24 bin 396 kişi istihdam edildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide 2011 yılı itibariyle kentteki 1302 otomotiv ve yan sanayi sektöründe 24 bin 396 kişi istihdam edilirken bu rakamın, Türkiye toplam otomotiv ve yan sanayi çalışanlarının yüzde 9,86sı kadar olduğu bildirildi.
     Kocaeli Ticaret Odasınca hazırlanan rapora göre, Kocaelide otomotiv ve yan sanayi sektöründe 2010 yılında 998 firma faliyet gösterirken bu rakam 2011de 1302ye yükseldi. Bu firmalarda toplam 24 bin 396 kişi istihdam edilirken bu rakam, Türkiyede toplam otomotiv ve yan sanayi çalışanlarının yüzde 9,86nı oluşturdu.
     Kocaelide 15 sektör içerisinde çalışan sayısı sıralamasında, otomotiv ve yan sanayi 5. sırada yer alırken, kentteki kayıtlı istihdamın yüzde 6,27si söz konusu sektörde istihdam ediliyor.
     Türkiye genelinde 2011 yılı itibariyle otomotiv ve yan sanayi sektöründe 37 bin 96 firmanın faliyet gösterdiği görülürken, sektörde Kocaelideki firma sayısının Türkiyedeki toplam firma sayısına oranı ise yüzde 3,51 oldu.
    
     -Rekabet gücünü artıran sektör-
    
     Raporda, otomotiv yan sanayi, sürekli yatırım yapma, istihdam yaratma, teknik kültürü topluma ve diğer sektörlere yayabilme özellikleri ile ülke ekonomisinin rekabet gücünü artırıcı özelliğe sahip olduğu ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:
     Son yıllara otomotiv sanayinde yapılan yatırımlar ile otomotiv sanayinin bölgenin gözde sektörlerinden biri olduğu görülmektedir. Askam, Hyundai, Honda, Ford, Toyota ve Isuzu bölgede yatırımı olan kuruluşlardır. Bu yatırımlar bölgede yan sanayinin gelişmesine ve teknoloji seviyesinin yükselmesine neden olmaktadır. Goodyear, Pirelli, Brisa gibi lastik sektörünün devleri de Kocaelide faliyetini sürdürmektedir. Söz konusu sektöre yapılan yatırımlar bölgedeki yan sanayinin de gelişimini sağlamıştır.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki istihdam verileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER