Kocaelideki taşımacılık görüşmelerinde mutlu son

Kocaelideki taşımacılık görüşmelerinde mutlu son -Kartepede fabrika yönetimi ile taşımacılık kooperatifi üyeleri arasında 3 aydır devam eden anlaşmazlık, tarafların imzaladığı sözleşmeyle çözüldü -Kocaeli Valisi Topaca: -


KOCAELİ (A.A) - Kartepe ilçesinde fabrika yönetimi ile taşımacılık kooperatifi üyeleri arasında 3 aydır devam eden anlaşmazlık, tarafların imzaladığı sözleşmeyle çözüldü.
     Taşımacılık işi için ihale yapmak isteyen Frito Lay Türkiye yetkililerine karşı çıkan, zaman zaman çeşitli eylemler yapan Suadiye Motorlu Taşımacılık Kooperatifi (SUMOTAŞ) yetkilileri ile valilikte bir araya gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ilgililerle bir süre basına kapalı görüştü.
     Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Topaca, konunun Kocaelinin gündemini 3 aydır meşgul ettiğini belirterek, Frito Lay Şirketi ile SUMOTAŞ Kooperatifi arasındaki anlaşmazlığın tatlılıkla sonuçlandırıldığını söyledi.
     Her iki tarafın da sözleşmeyi imzaladığını ifade eden Topaca, İnşallah ilimize, kooperatif üyelerine, firma çalışanlarına, ülkemize hayırlara vesile olur dedi.
    
     -Omzumdan bir yük kalktığını ben de hissediyorum-
    
     Anlaşmanın bol kazanç getirmesini, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve işbirliğinin artmasına vesile olmasını temenni eden Topaca, anlaşmazlık sürecinde zaman zaman tansiyonun yükseldiğini, çeşitli kırgınlıklar yaşandığını kaydederek, tarafların anlaşmazlığı sürdürmenin faydası olmadığının farkına vardıklarını anlattı.
     Topaca, anlaşma sürecine gelinmesinde her iki tarafın da önemli katkıları ve fedakarlıkları bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Vali olarak, bu işin kentimizi olumsuz etkilemesinden, asayişi bozmasından dolayı başından beri yoğun bir şekilde, sıkı takipçisi oldum. Zaman zaman ara buluculuktan çekilsem de her noktada, her aşamasında sürecin tüm ayrıntısını takip ettim. İşi yerelde, fabrikanın bulunduğu yerde yaşayanlara yaptırmanın toplumsal barışa önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Bu yönüyle de Frito Layi anlaşmadan dolayı tebrik ediyorum.
     Kentin güvenliğinden, asayişinden ben sorumluyum. Bu olay asayiş ve güvenlik sorunlarına yol açan bir olaydır. Bunun çözülmüş olması, 250 kamyonun tekrar çalışır ve üretken duruma gelmesi elbette beni vali olarak sevindirir, huzura katkısı beni memnun eder. Omzumdan bir yük kalktığını ben de hissediyorum.
     Vali Topaca, sözleşmenin 3 yıl geçerli olduğunu, anlaşmazlık konusu maddelerin iki tarafın karşılıklı özverisiyle aşıldığını sözlerine ekledi.
    
     -Frito Lay Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel-
    
     Frito Lay Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel ise anlaşmadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Her iki tarafa da bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyoruz diye konuştu.
     Yeniden barış içinde, birbirine güvenen yapıda devam edebilmeyi umduklarını dile getiren Aksel, SUMOTAŞ Kooperatifinin daha ulusal boyutta, rekabetçi olabilecek bir takım adımlar atması konusunda teknik bilgiyi vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Önümüzdeki bu 3 seneyi çok iyi değerlendirmek lazım. SUMOTAŞın ulusal arenada rekabetçi bir kooperatif haline gelmesi, hepimizi gerçekten çok sevindirecektir şeklinde konuştu.
     SUMOTAŞ Başkan Vekili Hasan Subaşı ise sözleşmede emeği geçenlere teşekkür ederek, Biz zaten bir aileydik. Bu ailenin devamına karar verdik. Birbirimizi üzdüysek, hatamız olduysa özür diliyoruz. Bu mutluluğun, ticaretin, dostluğun devamını diliyorum ifadelerini kullandı.
     Kartepe ilçesi Suadiye Mahallesindeki fabrikanın taşımacılık işi için ihale yapmak istemesine SUMOTAŞ üyeleri tepki göstermiş, 3 ay süren anlaşmazlık süresince zaman zaman çeşitli olaylar yaşanmış, olaylarda 3 polis memuru yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın - Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelideki taşımacılık görüşmelerinde mutlu son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER