Kocaeliden kısa kısa

Kocaeliden kısa kısa -Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, KO-MEK Mevlana Kurs Merkezini ziyaret etti


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK Mevlana Kurs Merkezini ziyaret etti.
     Ziyarette Karaosmanoğluna Mevlana Kurs Merkezi ziyaretinde KO-MEK Yaygın Şube Müdürü Hikmet Yıldırım ile KO-MEK Bölge Sorumlusu Oğuz Kaya eşlik etti.
     Kurs merkezindeki Bilgisayar, Ön Muhasebe, Mefruşat, Giyim, Aerobik, Cilt Bakımı ve Makine Nakışı sınıflarında incelemelerde bulunan Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, KO-MEKin her geçen gün büyüyerek eğitimin hizmetinde olmaya devam ettiğini, bu kurslara katılan tüm vatandaşlarla gurur duyduğunu söyledi.
     Ziyaretin sonunda Karaosmanoğlu, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -KİSA yönetimi Büyükakını ziyaret etti-
    
     Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakını ziyaret etti.
     KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, yönetim kurulu üyeleri ve Kocaeli Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin katıldığı ziyarette Büyükşehir AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış da hazır bulundu.
     Ziyarette konuşan Büyükakın, Kocaelide eğitim gören misafir öğrencileri kentte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
     Türk kültüründe Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışının olduğunu ifade eden Büyükakın, Sizler de burada misafirlerimizsiniz. Bir sıkıntınız olduğu zaman Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği aracılığıyla bize ulaştığınızda imkanlar ölçüsünde katkı sağlamaya çalışacağız diye konuştu.
     KİSA Başkanı Mehmet Baydemir de çok sayıda ülkeden 693 misafir öğrencinin Kocaelide eğitim gördüğünü bildirerek, misafir öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için bu derneği kurduklarını söyledi.
     Baydemir, Kocaelide misafir olarak bulunan öğrencileri Türk öğrenciler ve kent halkıyla kaynaştırmaya çalıştıklarını dile getirerek, bu amaçla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     KİSA olarak ülke tanıtım günleri düzenleyeceklerini ve ilk olarak da 30 Kasım Cuma günü Türkiye ve Kocaeliyi tanıtan bir sunum gerçekleştireceklerini vurgulayan Baydemir, daha sonra Özbekistan, Arnavutluk ve diğer ülkelerle ülke tanıtım günlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     -Konca Lahdinin restorasyon çalışmaları tamamlandı-
    
     Kocaelinin Gölcük ilçesinde bulunan Roma mezar yapısı olan Konca Lahdinin restorasyon çalışmaları tamamlandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ulaşlı-Konca mevkinde bulunan, Milattan Sonra 2 yüzyılda Roma döneminde yapılmış Konca Lahdinin restorasyon çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
     Açıklamada, çalışma kapsamında çevre düzenlemesi yapılan tarihi yapıya aydınlatma sistemi kurulduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER