Kocaeliden kısa kısa

Kocaeliden kısa kısa -6. Lale Festivali 7 Nisanda yapılacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 6. Lale Festivali 7 Nisan Pazar günü Sekaparkta yapılacak.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, festival kapsamında En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin yarışmasının da yapılacağı festivalde sanatçıların konser vereceği, Çocuklar için oyun alanları, yüz boyama, müzik grupları, halk oyunları gibi bir çok etkinliğin düzenleneceği bildirildi.
     Yarışma günü saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edilecek. Birinciye 2000 lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, mansiyona da 100er lira para ödülü verilecek.
    
     -Deniz Ulaşımda yaz tarifesine geçiliyor
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü, deniz ulaşımında yaz tarifesi uygulamasına 1 Nisan Pazartesi günü geçileceğini duyurdu.
     Çalışma saatlerindeki değişiklikler, deniz ulaşım sefer saatleri ile entegre edildi. Deniz ulaşımında uygulanacak 2013 yılı yaz tarifesinde hafta içi tüm iskelelerden yerleşim birimlerine sefer yapılacak. Aktarma seferlere devam edilecek ve bu seferler ücretsiz olacak.
     Yaz uygulaması tarifesi, Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğüne bağlı iskelelerinden temin edilebilecek.
    
     -Öğrencilere trafik eğitimi
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilkokul 4üncü sınıf öğrencilerine temel trafik eğitimleri veriyor.
     Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitim kapsamında, İzmit Ulugazi İlkokulunda düzenlenen programda yaklaşık 100 öğrenci trafik eğitimi aldı.
     Eğitimde trafikteki hataların telafisinin olmadığı ifade edildi. öğrencilere trafik işaretlerinin anlamları ve trafikte dikkat edilmesi gereken konular üzerinde duruldu.
     Açıklamada, 2009 yılında Kocaeli genelinde başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 35 bin civarında öğrenci trafik eğitimi aldı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER