Kocaeli Bilim Merkezinin restore çalışmaları devam

Kocaeli Bilim Merkezinin restore çalışmaları devam ediyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında bilim merkezine dönüştürülecek fabrika binalarında restore çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin eski Seka Kağıt Fabrikası alanında projelendirdiği Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesinin restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği belirtilerek, 27 dönüm alan üzerinde oluşturulan projedeki çalışmalarda fabrikaya ait makine ve ekipmanların kaplanarak korumaya alındığı kaydedildi.
     Projenin Bilim Merkezi kısmında kumlama çalışmalarının tamamlandığı anlatılan açıklamada, bu kısımda çelik güçlendirme, pencere doğramaları, asansör ve yürüyen merdiven montaj yerlerinin hazırlandığı ifade edildi.
     Açıklamada, SEKA Kağıt Fabrikası alanı içinde denize en yakın bölgede konumlanan Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi ve Yeni Bina olarak 3 ana bölümden oluştuğu belirtilerek, projede Bilim Merkezi alanının 7 bin 600 metrekare, Kağıt Müzesi alanının 12 bin 350 metrekare ve giriş yapısının da 8 bin metrekare olarak tasarlandığı anlatıldı.
     Projenin toplam inşaat alanının 27 dönüm olduğu kaydedilen açıklamada, Yeni inşa edilecek olan, fabrika binalarına bağlantıları sağlayan giriş yapısı içinde restoran, kafe gibi sosyal alanlar yer alacak. Bilim Merkezinin 6 bin metrekarelik İnteraktif Sergi Salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kedileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecekler. Bilim Merkezine dönüşecek Seka Fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak denildi.
     Açıklamada, Bilim Merkezinin zemin katında sergileme alanları, dünya galerisi ve çocuklarla ilgili düzeneklerin bulunduğu alanların oluşturulacağı anlatılarak, birinci katta ofis mekanları, tartı ve paket salonunun yer alacağı ifade edildi.
     Bilim Merkezinin çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim ve gelişim merkezi olacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bilim-Eğitim Merkezinin genç bilim adamı ve uzmanlardan oluşacak kaliteli kadrosunun gözetimi altında ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkanlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek. Seka Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimiz için bir eğitim üssü olacak.
     Açıklamada, Kocaeli Bilim Merkezinde bilim kampları, sertifika programları, halk dersleri, bilim adamlarıyla söyleşi saatleri, devamlı seminerler ve konferanslar yapılacağı vurgulanarak, merkezin ulusal ve uluslararası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına ev sahipliği yapacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Bilim Merkezinin restore çalışmaları devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER