Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa -Şair ve Yazar Mevlana İdris Zengin, öğrencilerle biraraya geldi


KOCAELİ (A.A) - Şair ve Yazar Mevlana İdris Zengin, bilgievi öğrencileriyle biraraya geldi.
     Seka Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisinde öğrencilerle buluşan Zengin, yaptığı konuşmada, geleceğin edebiyatçılarının Kocaeliden çıkacağına inandığı belirterek, bundan sonra bilgievi öğrencileriyle özgür bir ortamda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
     Zengin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesinin geleceğin yazarlarını yetiştirmek için önemli bir çalışma başlattığına dikkati çekerek, karşılaştığı bilgievi öğrencilerinin okumayı, kitabı seven çocuklar olduğunu kaydetti.
     Çocukların eğitim hayatları boyunca sürekli bir sınav maratonu içinde yaşadığını ancak okumaya, edebiyata yönelen çok az çocuk gördüklerini dile getiren Zengin, şunları bildirdi: Bilgievi öğrencileriyle bundan sonra da onların belirleyeceği özgürlük alanları içinde çalışacağız. Çocuklara bundan sonraki buluşmamızda hazırlamaları için küçük bir ödev verdik. Kendileri için önemli olan, olmazsa yaşayamayacakları beş olguyu düşünmelerini ve bunu kaleme almalarını istedim. Emimin çok önemli ve anlamlı yazılar çıkacak.
    
     -Yöneticilere Yönetim, Yöneticilik ve Liderlik semineri verildi
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyedeki yöneticilere yönelik olarak Yönetim, Yöneticilik ve Liderlik semineri düzenlendi.
     Belediyede gerçekleştirilen seminerde konuşan Prof. Dr. Arif Yavuz, yöneticilikle ilgili sırları bilimsel verileri kullanarak katılımcılara anlatarak, yöneticiliğin yüzde yirmisinin doğuştan, kalan diğer kısmının ise eğitimle kazanıldığını söyledi.
     Yönetimin bir süreç, bilim, meslek ve aynı zamanda sanat olduğunu dile getiren Yavuz, bu doğrultuda yöneticiliğin çok zor olduğunu ve yönetimde amaç ve hedefin olması gerektiğini kaydetti.
    
     -3. Kocaeli Sağlıklı Yaşam ve Diyabet Yürüyüşü yarın yapılacak
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin bu hafta 3. Kocaeli Sağlıklı Yaşam ve Diyabet Yürüyüşü ile devam edeceği kaydedildi.
     Yürüyüşün yarın Derince Çınarlıdere Mesire Alanında başlayacağı belirtilen açıklamada, yürüyüşün Diyabeti Durdurmak İçin Yürüyoruz sloganıyla gerçekleştirileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER