Kocaeli Üniversitesine ziyaretler

Kocaeli Üniversitesine ziyaretler


KOCAELİ (A.A) - Tahran Üniversitesi Medikal Bilimler Rektörü ve Endocrine and Metabolic Research Institute (EMRI) Direktörü Prof. Dr. Bagher Larijani ve beraberindeki heyet, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlunu ziyaret etti.
     KOÜden yapılan açıklamada, İran heyetinin, KOÜ ile işbirliği imkanlarını araştırmak ve KOÜ - Novo Nordisk AR-GE işbirliği protokolü hakkında bilgi almak amacıyla Tıp Fakültesinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.
     Komsuoğlunun diğe bir konuğu ise, Japonya Ashinaga Vakfı Dış İlişkiler Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Yukuchi Okazagi oldu. Ziyaretin, KOÜ ile Ashinaga Vakfı arasında imzalanan protokol gereği, ilişkileri geliştirme ve öğrenci değişimi konusunda işbirliği yapmak üzere gerçekleştirildiği belirtildi.
     Öte yandan, Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Kartepe Belediyesinin düzenlediği 4. Turizm Seminerlerinde Türkiyenin dış dünyadaki görünümünü anlatmak üzere, ABD Wisconsin Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal H. Karpat konuşmacı olarak katıldı.
     Prof. Harpat, program sonrası Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlunu makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Üniversitesine ziyaretler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER