Kocasinan meclisi toplandı

Kocasinan meclisi toplandı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Meclisi, 2013 yılı toplantı döneminin 5inci birleşiminin birinci oturumunu yaptı.
     Kocasinan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesine istinaden Başkan Bekir Yıldız yönetiminde toplanarak gündemindeki konuları görüşüp karara bağladı.
     Başkan Bekir Yıldız, yeni Büyükşehirler Yasasıyla 2014 yılından itibaren 26 beldeyle 4 köyün Kocasinan Belediyesine mahalle olacağını hatırlatarak, Bu bir yılda buradaki belediye ve köy tüzel kişiliklerinde yapılacak önemli alım-satım, imar uygulamaları gibi değişiklikler için meclisimizden onay, görüş ve izin alması gerekiyor. Bu önümüze ilk kez gelen bir konudur. Beydeğirmeni ve Yemlihanın bu konularını İmar Komisyonuna havale edelim. Bize bir rapor hazırlasınlar dedi.
     İHH Vakfı ile ortaklaşa bir sosyal tesis yapılması için gerçekleştirilecek protokol için izin istediklerini belirten Yıldız, Gönüllü teşekküllerden doğru ve güzel işlerin layıkıyla yapılması için gerekli tedbirler alınacak. Bu bizim boynumuzun borcudur. Mülkiyeti belediyemize ait bir parsele IHH ile ortak bir proje kurulacak, sosyal bir tesis yapılacak. Burada inşaat işini ve işletmesini vakıf yapacak. Büyük bir kapalı alan oluşturulacak. Belediyeyi bu tür yüklerden kurtarmak için bu yöntemi tercih ettik diye konuştu.
     Geçtiğimiz ay vefat eden merhum Amil Özgenin yerine meclis üyeliğine seçilen Filiz Ertürkde oturuma katıldı. Ertürk ile birlikte Kocasinan Belediyesinin bayan meclis üyesi sayısı da 6ya yükseldi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kocasinan meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER