Köksal Toptan Armağan Eserler Daimi Sergisi

Köksal Toptan Armağan Eserler Daimi Sergisi açılış töreni -AK Parti Zonguldak Milletvekili Toptana, TBMM Başkanlığı döneminde verilen hediyelerden oluşan sergi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu -T


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptana, TBMM Başkanlığı döneminde verilen hediyelerden oluşan Köksal Toptan Armağan Eserler Daimi Sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.
     Yabancı mevkidaşları, devlet başkanları ve çeşitli heyetler tarafından kendisine verilen 400e yakın hediyeyi Zonguldak Valiliğine bağışlayan Toptan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, toplum ve bireylerin ihtiyaç hissettiği duyguların vefa, saygı ve sevgi olduğunun hep bilindiğini ancak zaman zaman gereğinin yerine getirilmediğini söyledi.
     Bir kuşağın edindiği tecrübeleri gelecek nesillere aktarmanın önem taşıdığını vurgulayan Toptan, Bu, kültür aracılığıyla oluyor. Bana verilen değişik hediyeler çok fazla. İstiyorum ki onları yeni kuşaklar görsünler. Belki buraya gelecek 500 kişiden birisi bu işe heyecan duyar, siyaset yoluyla ülkemize hizmet etme heyecanını kazanır. İnşallah burayı gezen gençlerden Zonguldaklı ve ülke olarak iftihar edeceğimiz çocuklarımız çıkacaktır diye konuştu.
     Toptan, sergideki hediyeleri gördüğünde bir kısmını unuttuğunu fark ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Hediyeler şimdi daha güzel değer buldu. Burayı gelecek günlerde takviye edip geliştirebiliriz. Şu an 400 civarında obje var. Bir o kadar da Ankarada mevcut. Zaman zaman onların yerlerini değiştirmek suretiyle objelerin tamamının gençlerimiz tarafından görülmesi imkanını önümüzdeki süreçte sağlamış oluruz. Çok duyguluyum. Cumhurbaşkanlarına, başbakanlara ve meclis başkanlarına, böyle sayısız, maddi değeri çok olmayan, anlamlı hediyeler verilir.
     Bunlar alan için de sorundur. Bana verilen bütün hediyeleri mecliste sergilemek istedim ama imkan olmadı. Bildiğim kadarıyla Süleyman Demirelin Isparta İslamköyde böyle bir müzesi var, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün de Kayseride benzer çalışma yaptığını biliyorum. Bunların evlerde saklanması mümkün değil. Buna benzer yöntemlerle gençlerin görüşlerine sunmak en doğrusudur."
     Zonguldak halkının birbirini daha çok sevmesi gerektiğine dikkati çeken Toptan, Zonguldakın çocukları birbirine haksızlık etmemelidir. Birbirlerini kıskansalar bile bunu başkasına kötülük verme amacıyla kullanmamalıdır. Bu şehir ancak hep beraber el ele verirsek, bugünkü neslin birbirini sevmesini sağlarsak başarılı olabiliriz" ifadesini kullandı.
    
     -Galeriye Toptanın adı verilecek-
    
     Vali Erol Ayyıldız da yeni tadilatı yapılan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi için henüz açılış töreni düzenlenmediğini, galeriye Köksal Toptanın adının verilmesi konusundaki çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
     Ayyıldız, galeride Toptanın TBMM Başkanlığı döneminde kendisine armağan edilen hediyeleri sergileme fırsatı bulmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
     Açılış kurdelesini kesen Toptan ve eşi Saime Toptan, Vali Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, belediye başkanları ve daire müdürleri sergiyi gezdi.
     Galeride sergilenen 400e yakın obje arasında fahri doktora kıyafetleri, tablolar, vazolar, ülkelere ait porselen takımlar, kilimler, ülke parlamentolarının resimleri ve halılar yer alıyor.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Köksal Toptan Armağan Eserler Daimi Sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER