Komutan eşleri, İznikte

Komutan eşleri, İznikte -Güney Afrika Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanının eşi Mudimu ile kendisine eşlik eden Türk komutanların eşleri, ilçenin tarihi yerlerini gezdi


BURSA (A.A) - Güney Afrika Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Johannes Mudimunun eşi Yvonnes Mudimu, İzniki ziyaret etti.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgelin resmi konuğu olarak Türkiyede bulunan Koramiral Johannes Mudimu ve beraberindeki heyet, Gölcük Donanma Komutanlığını ziyaret etti.
     Konuk komutanın eşi Yvonnes Mudimu da Türk Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanlığı Harekat Başkanı Tümamiral Şükrü Korlunun eşi Belgin Korlunun refakatinde İzniki gezdi.
     Bir tatil köyünde öğle yemeği yiyen komutan eşleri, ilk olarak Tarihi Lefke Kapısını ziyaret etti. Komutan eşlerini burada İznik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Songül Gündü, çiçeklerle karşıladı.
     İznik Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gökün eşi Gönül Gökün de eşlik ettiği heyet, Yeşil Cami ve Ayasofya Camisini ziyaret etti, bir mağazada İznik çinilerini inceledi.
     İznik çinisinin oluşum evrelerini yakından görme fırsatı bulan komutan eşleri, gezide gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Halil Ataş / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Komutan eşleri, İznikte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER