Konyada ramazan hazırlıkları

Konyada ramazan hazırlıkları -İl Müftü Şükrü Özbuğday, 41 kişilik irşat ekibiyle ramazan ayında cemaate hizmet vereceklerini söyledi


KONYA (A.A) - Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, bu yıl 41 kişilik irşat ekibiyle Ramazan ayında cemaate hizmet vereceklerini belirterek, Ramazan ayında yapılacak vaazlarda Aranızda selamı yayınız Hadisi merkeze alınacakdedi.
     Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayı hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi.
     Ramazan öncesi kente 224 imam ve müezzin ataması yapıldığını, böylece camilerin din görevlisi ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığını belirten Özbuğday, vaiz, ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri, öğretmenler, emekli müftü ve vaizlerden oluşan 41 kişilik irşat ekibiyle de Ramazan ayı boyunca cemaate hizmet vereceklerini kaydetti.
     Ayrıca Çarşamba günleri bayan vaizlerin ilçelerde programlar icra edeceklerini ifade eden Özbuğday, bu yıl ramazan ayında yapılacak vaazlarda Aranızda selamı yayınız hadisinin merkeze alınacağını söyledi.
     Özbuğday Selamın önemi, adabı, selamlaşmayı yaygınlaştırmanın önemi, selamın fert ve topluma kazandırdıkları, sevgi ve kardeşlik bağlamında selam, çocuklara ve gençlere selam bilincinin kazandırılması, insan ilişkilerinde selamlaşmanın önemi konularına yer verilecektir dedi.
     44 camide hatimle teravih namazı kılınacağını, 67 camide itikafa girileceğini, 21 camiye mahya asılacağını ve 12 ilçede Kuran ziyafeti programları düzenleneceğini bildiren Müftü Şükrü Özbuğday, şöyle devam etti:
     Bu yıl fitre miktarı en az 8,5 lira olarak belirlenmiştir. Ancak fitre verirken bir kişinin sahur ve iftarda kendi yediği 2 öğünlük yemek bedelini fakire vermesi daha uygun olur. Başka bir deyişle herkes kendi hayat standardını dikkate alarak fitresini vermelidir. Bu yıl Ramazan ayı 30 gün olup Ramazan Bayramı 19 Ağustos 2012 Pazar günüdür. Konya il merkezinde bayram namazı saat 06.49da kılınacaktır.
    
     Muhabir : Ahmet Akbıyık
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada ramazan hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER