Konyadan ilk hacı kafilesi uğurlandı

Konyadan ilk hacı kafilesi uğurlandı -Kura sonucu 3 bin 131 kişinin hacca gitmeye hak kazandığı Konyada 324 kişilik ilk kafile dualarla kutsal topraklara gönderildi


KONYA (A.A) - Konyadan ilk hacı kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
     İlk kafilenin kutsal topraklara gönderilmesi nedeniyle, Konya Müftülüğü tarafından Konya Havaalanında uğurlama töreni düzenledi.
     Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu törende konuşan Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konyadan bu yıl 53 bin kişinin kutsal topraklara gitmek için başvurduğunu belirtti.
     Kura sonucu 3 bin 131 kişinin gitmeye hak kazandığını ifade eden Özbuğday, ilk hacı kafilesinin 324 kişiden oluştuğunu aktardı.
     Kutsal topraklara gitmeye hak kazananların çok şanslı kişiler olduğunu vurgulayan Özbuğday, şunları kaydetti:
     Bu kardeşlerimiz 53 bin kişinin arasından hacca gitmeye hak kazandılar. Bunun kıymetini iyi bilmeli ve Hz. Allaha şükretmeliler. İbadetlerin içinde en zor olanı hac ibadetidir. Aynı zaman ve mekanda milyonlarca kişi aynı görevi ifa edecek. Hacı adayı kardeşlerimiz iki anahtara sahip olurlarsa bu zorlukların üstesinden gelirler. Bu anahtarlardan biri sabır, diğeri de hoşgörü ve anlayıştır. Böylece bu zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.
     Özbuğday, hacı adaylarına kolaylıklar dileyerek, tüm İslam alemi için dua etmelerini istedi.
     Yapılan duanın ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Konyadan ilk hacı kafilesi uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER