Konya Büyükşehir Belediyeden Mahalle Meclisi programı

Konya Büyükşehir Belediyeden Mahalle Meclisi programı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Bosna Hersek ve Dokuz Mahallelerinin sakinleriyle bir araya geldi.
     Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bosna Hersek Mahallesinde 25 bin konuta yetecek imarlı alan oluşturulduğunu söyledi.
     Bosna Hersek Mahallesinin Konyanın gecekondu önleme bölgesi olarak yapılandırılmaya başlandığını, Selçuk Üniversitesinin karşısında olması nedeniyle üniversite açısından da önemli bir yerleşim bölgesi olduğunu belirten Başkan Akyürek, şunları kaydetti:
     Bosna Hersek Mahallemiz, sıcak asfaltı, kaldırımları, sosyal alanları, ticaret alanları, önemli bir büyük parkı olmayan, belediye hizmet tesisleri olmayan bir mahallemizdi. Şu anda Bosna Hersek Mahallesinde Konya-mızın en büyük parklarından çok önemli ticaret alanlarına, önemli sosyal tesislerinden eğitim tesislerine kadar önemli yatırımlar bulunuyor. Mahalleye 150 bin tona yakın asfalt kullandık. Yolların neredeyse tamamı sıcak asfaltla kaplandı. Kaldırım ve tretuvar çalışmaları önemli oranda tamamladı. Mahalle, Konyadaki gelişimin bir göstergesi olarak büyük bir değişim ve gelişim gösterdi
     Programın ardından, Akyürek, Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezini ziyaret ederek usta öğreticiler ve kursiyerlerle görüştü.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediyeden Mahalle Meclisi programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER