Konya Sanayi Odası KOS Temsilciliği hizmet

Konya Sanayi Odası KOS Temsilciliği hizmet vermeye başladı


KONYA (A.A) - Konya Sanayi Odası (KSO) KOS Temsilciliği hizmet vermeye başladı.
     Konya Sanayi Odası, 386 firma ve 30 bin çalışanıyla Türkiyenin en modern Organize Sanayi Bölgelerinden (OSB) biri olan Konya OSBde temsilcilik açarak sanayicilere yerinde hizmet vermeye başladı.
     Artık sanayiciler KOStaki Konya Sanayi Odası Temsilciliğinde tüm dış ticaret işlemlerini yaptırabilecek.
     Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Organize Sanayi Bölgesinde (KOS) faaliyet gösteren firmalara daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odasının KOSta temsilcilik açtığını, sanayicilerin artık dış ticaret işlemlerini KOS Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan KSO ve KTO Temsilciliklerinden yaptırabileceklerini duyurdu.
     İhracat rakamlarının artmasının Konya için çok önemli olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, sanayicilerin ihracat işlemlerini kolaylaştırmak, yeni pazarlara ihracat yapmalarına destek olmak amacıyla oda olarak eğitim, yurt dışı fuar gezileri, ikili ticari görüşmeler gibi faaliyetlere de devam ettiklerini bildirdi.
    
     -İhracatçı firma sayısı da arttı-
    
     Konyanın son yıllarda önemli bir ivmeyle geliştiğini, ihracatta son 10 yıllık yükseliş trendinin bunu ortaya koyduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, Konyanın ihracatı son 10 yılda 11 kat, ihracatçı firma sayısı 2,5 kat artmıştır. İnşallah hedefimiz 2023te 15 milyar dolar ihracat yapmak. Bunun için tüm odalarımızla, kurumlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet veriyoruz dedi.
     Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binası giriş katında faaliyete başlayan KSO Temsilciliğinde ihracat işlemleri ATR, Form-A, menşe şahadetnamesi, EUR-1 ve EUR.MED belgeleri hizmetleri verilecek.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Sanayi Odası KOS Temsilciliği hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER