Konya SMMMOda sertifika töreni

Konya SMMMOda sertifika töreni


KONYA (A.A) - Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), İş-Kur Konya Şubesi, KTO Karatay Üniversitesi ile Selçuklu Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sosyal güvenlik uzmanlığı ve yönetici asistanlığı eğitim programında başarılı olan 100 kursiyere sertifikaları verildi.
     Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, oda binasında düzenlenen sertifika töreninde, Konyada sosyal güvenlik uzmanlığı ve yönetici asistanlığı alanında açığın olması nedeniyle oda olarak bu programlarla katkı yapmak istediklerini belirtti.
     Eğitim programlarına bin kişinin başvurduğunu, içlerinden 100ünü seçtiklerini ifade eden Turan, Gayemiz Konyaya ayrılan bütçeyi en iyi şekilde değerlendirmek. Gençlerimizin aklı KPSSde, özel sektöre yönelmiyorlar. Gençlere tavsiyem 2-3 kez KPSSyi denedikten sonra eğitim programlarına yönelmeleri. İşe yerleşememiş arkadaşlarımızın da bizimle irtibatının kesmemelerini istiyoruz. Sertifika kazanan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum diye konuştu.
     İş-Kur Konya İl Müdürü Lokman Ceylan da Türkiyedeki işsizliğin sadece odalarla, kamu kurum ve kuruluşları ortaklığında çözülemeyeceğini söyledi.
     İşsizliğin eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum kuruluşları, üniversite, işletmeler ve sanayi iş birliğiyle çözüleceğini vurgulayan Ceylan, iş bulma konusunda Ne iş olursa yaparım devrinin kapandığını dile getirdi.
     AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise Türkiye ve dünyada en önemli sorunlardan birinin işsizlik olduğunu ifade etti.
     İşsizliğin Türkiyede terör sorunundan sonra geldiğine işaret eden Üzülmez, şunları kaydetti:
     2009daki krizlerde Türkiyedeki işsizlik yüzde 14lere çıktı. Hükümetimizin almış olduğu önlemler sonucunda bu oran yüzde 8,5lara kadar düştü. Ancak Türkiyede işsizlik problemi yok; mesleksizlik problemi var. Dünyanın hiçbir yerinde istihdamlar sadece kamu kurum ve kuruluşları üzerine değil.
     Programa, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya SMMMOda sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER