Konyaaltında çöp konteynerleri yer altına inecek

Konyaaltında çöp konteynerleri yer altına inecek -Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek: -Yer altına inen çöp konteynerleri turizm şehri Antalyada kent estetiğinin gelişimine katkı koyacak, kötü görüntüler ortadan kalkacak


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) mali destek programından hibe desteği almaya hak kazanan Konyaaltı Belediyesinin projesiyle tüm çöp konteynerleri yer altına alınacak.
     BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, Konyaaltı Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya geldi.
     Tuncay Engin, ziyarette yaptığı konuşmada, Konyaaltı Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin, BAKAnın çalışmalarına katkı sağladığına dikkati çekti. Engin, kurumlar arasındaki işbirliğinin devamını diledi.
     Başkan Muhittin Böcek de BAKAya son mali destek proje döneminde sundukları çöp konteynerlerinin yer altına alınması projelerinin kabul edildiğini anımsattı. Projeye verilen destek için BAKA yetkililerine teşekkür eden Böcek, şöyle konuştu:
     Proje ile çevre ve insan sağlığına vermiş olduğumuz önemi göstermek istiyoruz. Yer altına inen çöp konteynerleri turizm şehri Antalyada kent estetiğinin gelişimine katkı koyacak, kötü görüntüler ortadan kalkacak. Ayrıca, yer altına inen konteynerler turizm güvenliğine de katkı sağlayacak. Açık alanda kötü koku yayan çöp konteynerlerinin olumsuz etkileri azaltılacak. Çöp konteynerlerinin yer altına alınmasını önceden beri planlıyorduk. Ancak BAKAnın bu proje döneminde desteğini hak kazandık.
    
     -İnsan eli değmeden boşaltılacak-
    
     Böcek, atıkların konteynerlerden özel araçlarla alındığını, bu araçlar sayesinde hiç insan gücüne ihtiyaç kalmadan konteynerlerin boşaltılabileceğini anlattı. Konteyner kapasitesinin de açık alandakilere oranla daha fazla olduğuna değinen Böcek, bunun hem ulaşım hem zaman hem de atıkların taşınması açısından tasarruf sağlayacağını kaydetti.
     Yer altına alınan konteynerlerin sızdırmaz beton içinde olduğunu vurgulayan Muhittin Böcek, bu sayede su kaynakları ya da toprağa herhangi bir sızıntı riski olmayacağının altını çizdi. Böcek, Ayrıca ters yönlü açılan kapak sistemi sayesinde çocukların oynarken içine düşme gibi bir risk de söz konusu olmayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Konyaaltında çöp konteynerleri yer altına inecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER