KOP Üniversiteler Birliği kuruldu

KOP Üniversiteler Birliği kuruldu


NİĞDE (A.A) - Konya Ovaları Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamında, bölgede yer alan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğdedeki üniversite rektörlerinin yer aldığı toplantıda KOP Üniversiteler Birliği kuruldu.
     Konyada gerçekleştirilen toplantıya, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel katıldı.
     KOP Binası Toplantı Salonunda bir konuşma yapan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu, bölgenin Türkiyenin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin kurulmasının bölge olarak bir dönüm noktası, yeni bir başlangıç olacağını ifade eden Babaoğlu, şunları kaydetti:
     Bugün tarihi bir gündür. Bölgemizde bulunan 7 üniversitemiz bir araya gelerek, bu bölge yararına, bu bölgenin kalkınması için çalışmalar yürütülecektir. KOP Bölge Kalkınma İdaresiyle de işbirliği içerisinde inşallah çalışmalar yürütülecektir. Bugün bu birlik kurulmuştur. Birlik başkanını seçmiştir.
     Toplantıya katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış ise,üniversitelerin içinde bulundukları toplumun kalkınmasında dinamik bir güç olduğunu, KOP gibi bölgenin kalkınması için düşünülmüş önemli bir yapının paralelinde üniversitelerin de bir birlik oluşturmasının bu kalkınma sürecini hızlandıracağını vurguladı.
     Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de, 7 üniversitenin bir araya gelerek, işbirliği yapmasının bölgenin kalkınmasına çok ciddi katkıda bulunacağını belirtti.
     Birliğin, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlamasına karar verilen toplantıda üye üniversiteler arasında her türlü akademik ve idari işbirliğinin tesis ve KOP bölgesinin kalkınmasına öncelik verecek şekilde faaliyet göstermesine, ayrıca Selçuk Üniversitesi tarından yürütülen kurucu birlik başkanlığının üniversitelerin kuruluş yılına göre her yıl ayrı bir birlik üyesi tarafından dönüşümlü olarak üstlenilmesine karar verildiği belirtildi.
     Birliğin ilk Başkanı olarak Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, gelecek yıl ise NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yürütecek.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber KOP Üniversiteler Birliği kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER