Kopuz köyü çocukları oyun parkına kavuştu

Kopuz köyü çocukları oyun parkına kavuştu


BAYBURT (A.A) - Bayburt merkeze bağlı Kopuz köyünde yaptırılan çocuk parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Törene, Vali Hasan İpek, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Defterdarı Orhan Mutluay, Bayburt Grup Koordinatörü Hikmet Şentürk, Kopuz Köyü Muhtarı Köksal Solgun, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali İpek, yaptığı konuşmada, çocuk parkları konusunda şehirdeki çocuklar hangi imkanlardan faydalanıyorsa, köylerde yaşayan çocukların da aynı imkanlardan faydalanmasını amaçladıklarını ifade ederek, Hatta dünyanın birçok yerinde köyde yaşamak ekstra bir lükstür. Çünkü onlar daha temiz havayı teneffüs ediyorlar, daha sağlıklı gıdalarla besleniyorlar. Biz de bunu mutlaka sağlayacağız, hedefimiz bu yönde. Bu yaptıklarımız, bu düşüncelerimiz çerçevesinde çok az şeyler ama bunların birer göstergesidir dedi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Babacan ise Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı SODES programı kapsamında Bayburt Valiliği koordinasyonunda İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yürütülmekte olan Çocuk Kuşağı Projesi ile merkez, Demirözü, Aydıntepe ilçelerinde toplam 49 köyde çocukların, daha güvenli ve sağlıklı ortamda oyun oynamalarını sağlayacak oyun parklarına kavuştuğunu söyledi.
     Özellikle daha fazla çocuğun proje kapsamında oluşturulacak alanlardan faydalanabilmesi ve projede fayda-maliyet etkinliğinin sağlanabilmesi için nüfusu 200 üzerinde olan köylerin proje içerisine dahil edildiğini kaydeden Babacan, Çocuk oyun gruplarının yerleri tespit edilirken muhakkak tüm çocukların erişebileceği merkezi alanlar olmasına dikkat edilmiş, uygun olan okul bahçeleri çocuk oyun parklarının kurulacağı alanlar olarak belirlenmiştir diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kopuz köyü çocukları oyun parkına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER