Körfezde dinamit fabrikasına valilik karşı çıktı

Körfezde dinamit fabrikasına valilik karşı çıktı -Balıkesir Valisi Turhan: -Burhaniye için bir Hollanda firması başvuru yaptı. Yerini aldıklarını ve bir dinamit fabrikası kurmak istediklerini söylediler. Biz de karşı çıktık


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Burhaniye için bir Hollanda firması başvuru yaptı. Yerini aldıklarını ve bir dinamit fabrikası kurmak istediklerini söylediler. Biz de karşı çıktık dedi.
     Burhaniyede yapılması planlanan Zeytin Organize İhtisas Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet toplantısına katılan Turhan, Burhaniye ve Edremit Körfezindeki zeytincilik için büyük önem taşıyan bu projenin bir an evvel faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi.
     Balıkesir Valiliği olarak Körfeze sanayiyi sokmak istemediklerini dile getiren Turhan, şöyle konuştu:
     Burada bacalı veya bacasız sanayi olmasına karşıyız. Körfezi, ileride turizm konusunda tam bir destinasyon bölgesi olarak görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Burhaniye için bir Hollanda firması başvuru yaptı. Yerini aldıklarını ve bir dinamit fabrikası kurmak istediklerini söylediler. Biz de karşı çıktık. Başka bölgeleri önerdik. Böylesine sanayi bölgelerine sizler de karşı çıkmalısınız. İnsanlara yol gösterici olmalıyız. Bu nedenle bu Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesini bir an evvel hızlandırarak hayat geçirmemiz gerekir. Biz valilik olarak üzerimize düşeni yapacağız.
     Turhan, Türkiyenin bir 2023 vizyonu bulunduğunu bunun da hükümetin değil devletin vizyonu olduğuna dikkati çekerek, Burada bir yatırım yapılacak. Bunu iyi değerlendirip yatırımı yapmalıyız diye konuştu.
     Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ise söz konusu sanayi bölgesiyle ilgili gerekli onaylar alındıktan sonra 2010 yılında çalışmalara başlandığını belirtti.
     Kamu yararı bulunan OSB arazisinin kamulaştırma işlemleri geçen yılın Temmuz ayında Burhaniye Belediyesine yetki verildiğini anlatan Uslanmaz, şunları kaydetti:
     Bu prosedürler tamamlandıktan sonra Burhaniye Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Balıkesirin, Körfezin ve dünyanın önde gelen yerlerinden olacak. Fabrikaların kurulması ile büyük çoğunluğu denize deşarj edilen zeytin kara suyu, arıtılarak çevrenin kirlenmesi önlenecek.
     Toplantıya, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ile bazı iş adamları katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Körfezde dinamit fabrikasına valilik karşı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER