Koruyucu aile, engelli kıza öz çocukları

Koruyucu aile, engelli kıza öz çocukları gibi bakıyor -Kırklarelide yaşayan Çetin ailesi, bir günlükken koruyucu aile olarak sahip çıktıkları engelli Duygu Topçuya, 25 yıldır kendi çocukları gibi bakıyor (Fotoğraflı-Görü


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan Çetin ailesi, bir günlükken koruyucu aile olarak sahip çıktıkları engelli Duygu Topçuya, 25 yıldır öz çocukları gibi bakıyor.
     Zihinsel ve bedensel engelli Duygunun bakımını üstlenen Ayşe Çetin (67), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988de eşi Rafet Çetinin rahatsızlığı nedeniyle Lüleburgaz Devlet Hastanesine gittiğinde Duygunun annesiyle doğum yaptığı gün tanıştığını belirtti.
     Çetin, ailenin maddi durumu iyi olmadığı için çocuğa bakamayacaklarını öğrendiğini söyleyerek, Anne ve babasından Duyguyu istedim. Kabul ettikleri gibi koruyucu aile olmak için resmi işlemleri yaptık. Devletin izniyle koruyucu aile olduk. Eşimin tedavisinin ardından, hastaneden çıktıktan sonra, Duygu ve 5 çocuğumla birlikte yaşamaya başladım. Allaha şükür hiçbir zaman bu duruma of demedim. Allah da dedirtmesin. Seve seve bakıyorum diye konuştu.
    
     -Duygu, evimin neşesi-
    
     Eşini 6 yıl önce kaybettiğini ifade eden Çetin, şunları kaydetti:
     4 çocuğum evli. Oğlum Zafer ve Duygu ile birlikte yaşıyorum. Eşimin emekli maaşı ve 15 yıldır Duygu için koruyucu aile maaşı aldım. Oğlum çalışmıyor. Eşimin emekli maaşı ve Duygu için verilen maaşla geçiniyoruz. Çok mutlu bir aileyiz. Duygu benim 6. çocuğum. Onu doğduğu gün tanıdım. Kanım ısındı. 5 çocuğum olmasına rağmen, ona kucak açtım. Duygu, evimin neşesi.
     Ayşe Çetin, Duygunun ailesini tanıdığını belirterek, Çok defa annesine ulaştım. Gel gör evladını diye. Ama gelmedi. Sorunları varmış. Duyguyu yaklaşık 1 yıl önce öz annesine götürdüm. Sarıldı, öptü. Ardından biz evimize döndük. Bir daha da aramadı, ben de aramadım. Benim de hastalıklarım var, ameliyat olmam gerekiyor. Duyguyu yalnız bırakıp, ameliyat olamıyorum. Ömrüm yettiğince Duyguya bakarım. Başka ailelerin de koruyucu aile olmasını tavsiye ediyorum. Kimsesiz çocukları koruyup, kollamak lazım ifadelerini kullandı.
     Duygunun bazı güzellikleri yaşamasını istediğini söyleyen Çetin, Duygunun gelinlik giymesi de zor. Torunumun sünnet düğünü için Duyguya özel gelinlik diktirdim ve onu giydi. Çok yakıştı dedi.
     Çetinin oğlu Zafer Çetin de Duyguyu öz kardeşi gibi sevdiğini ve ayrılmak istemediğini ifade ederek, Duygu evimizin neşesi. Onu çok seviyoruz. Duyguyu engelli olarak görmüyorum. Tüm ailelerin yardıma muhtaç, bu tür çocuklara sahip çıkmasını öneriyorum şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Koruyucu aile, engelli kıza öz çocukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER