Koruyucu Aile Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Koruyucu Aile Bilgilendirme toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Koruyucu Aile Bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Vali Yardımcıları Halil Serdar Cevheroğlu ve Ali Nazım Balcıoğlu, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve kurum müdürleri katıldı.
     Toplantıda konuşan Vali Altıparmak, Antalyanın koruyucu aile sayısında yeterli seviyelerde olmadığını belirtti. Antalyanın koruyucu aile sıralamasında 15. sırada olduğunu bildiren Altıparmak, ev sıcaklığına muhtaç çocuk sayısının hiç de az olmadığını söyledi. Çocuk esirgeme kurumlarının toplum için bir fırsat olduğunu, ama aynı zamanda bir risk de taşıdığını vurgulayan Altıparmak, Eğer buna iyi dikkat etmezsek, gerekli tedbiri almazsak çocukların topluma kazandırılması noktasında ciddi sıkıntılar yaşanır dedi.
     Antalyanın tarımda, ticaret, turizm ve yaşam kalitesinde iddialı olduğunu ifade eden Altıparmak, Koruyucu Aile konusunda aynı seviyedeki illere bakıldığı zaman Antalya hiç de iyi durumda değil. Bu konuda İzmirde 289, Ankarada 113, Kayseride 99 çocuk koruyucu aile ile birliktedir. Antalya ise bu konuda 15. sırada yer almaktadır diye konuştu.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş ise koruyucu aileleri özenle seçtiklerini belirterek, çocuğun devamlı aile değiştirmemesi konusunda hassas davrandıklarını bildirdi. Antalyada 33 çocuğun 28 koruyucu ailede bulunduğunu ve koruyucu aile sayısında artış olacağını anlatan Taş, yakın bir zamanda bu rakamın 100lere ulaştırmayı hedeflediklerine işaret etti.
     Korumaya muhtaç çocukları öncelikle öz ailesinin yanında tutmaya çalıştıklarını anlatan Taş, Çocuk, ekonomik sebeplerle bir yoksunluk içerisinde ve ekonomik destek, sorun çözme kapasitesi ile ilgili bir sıkıntı var ise psiko-sosyal destekte bulunarak aile yoluna döndürüyoruz. Onların tekrardan daha sağlıklı bir aile yapısında yaşamaları için koruyucu önleyici hizmetlerimizi arttırdık diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Koruyucu Aile Bilgilendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER