KOSGEB İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu:

KOSGEB İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu: -Eskişehirde bu yıl, en az bin 500 kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, Eskişehirde bu yıl, en az bin 500 kişiye eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.
     Eskicioğlu, Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, AAya KOSGEB ile ilgili yaptıkları haberlerde kamuoyunu bilgilendirdiği için teşekkür etti.
     KOSGEBin KOBİ ve girişimcilere destek verdiğini hatırlatan Eskicioğlu, şöyle konuştu:
     Eskişehirde, kendi işini kurmak isteyenlere ücretsiz olarak uygulamalı girişimcilik eğitimleri veriyoruz. İş planını hazırlayan girişimcilere, bir takım hibe destekleri veriyoruz. Eskişehirde bu hibeleri şimdiye kadar işsizlere ve bir yerde sigortalı çalışanlara verdik. İlçelerde de uygulamalı girişimcilik eğitimleri vereceğiz ve bu eğitimlere katılanlara KOSGEBden destek vereceğiz. Şu anda Eskişehirde bu eğitimleri alıp da işini kuranların oranı yüzde 7,5 civarında. Bazı sınıflarda yüzde 12lere dayanıyor. Türkiye ortalaması 5-6 civarında. Eskişehir ortalamanın üzerinde. Bu oranı çok daha yukarıya çıkartacağız. Eskişehirde bu yıl, en az bin 500 kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bunlardan en az 300 kişiye kendi işini kurdurmak istiyoruz. Girişimcilerimizi orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünler üretmeye, satmaya yönlendireceğiz. Eskişehirin havacılık, seramik ve raylı sistemler kümelenmeleri var. Havacılık kümelenmesinin bir ucundan tutacağız. Nitelikli girişimciler ve KOBİler üreteceğiz.
     Çetin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Anadolu Ajansının çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber KOSGEB İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER