Kosova heyetinden Silifke Belediye Başkan Öngele

Kosova heyetinden Silifke Belediye Başkan Öngele ziyaret


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinin Kosovadaki kardeş şehri Fushe Kosova belediyesinden gelen heyet, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngeli makamında ziyaret ederek, belediye birimlerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Kosova Cumhurbaşkanı eski özel kalem müdürü Muzaffer Cinoli rehberliğinde Fushe Kosova kardeş şehir Belediye Meclis Başkanı Yakup Tırnava, Belediye Meclis Üyesi ve Kosova Meclisi görevlisi Ahmet Krasniçi, Belediye Meclis Üyesi ve Müzeler Sorumlusu Şaban Ademi, Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Afet İşleri Müdürü İboş Kelmendi, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Maliç Berisha ve Belediye Personel Müdürü Afrim Krasnici, Başkan Öngeli makamında ziyaret etti.
     Belediye Meclis Başkanı Yakup Tırnava, gurup adına yaptığı konuşmada, Fushe Kosova kardeş şehrinin selamlarını getirdiklerini kaydetti.
     Silifkeye geldiklerinde kendilerini evlerinde hissettiklerini ifade eden Tırnava, Bizlere gösterdiğiniz yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz. Bizler bu ziyaretimizde sizlerden çok şey öğrenmeyi amaçlıyoruz. Özellikle Bulunduğumuz yerde içme ve sulama suyumuz yetersiz. Atık sularımızı ayrıştıracak arıtma tesisimiz yok. Bu konularda sizlerden bir çok bilgi alacağımıza inanıyorum dedi.
     Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Öngel ise Sizleri Silifke ve belediyemizde görmekten son derece mutlu oldum. Hazırladığımız program çerçevesinde sık sık bir araya geleceğiz. Umarım bu ziyaret sizler için çok verimli olur. Burada belediyemizin bütün birimlerini inceleme imkanı bulabilirsiniz. Özellikle görmek istediğiniz birim ve konular hakkında da uzman arkadaşlarımız sizleri bilgilendirecek diye konuştu.
     Silifke Belediyesinin su, kanalizasyon ve arıtma sorunu olmadığını vurgulayan Öngel, İçme suyu olarak yer altından çıkardığımız suları depolayıp, klorlayarak içilebilir hale getirip, şebeke hattına veriyoruz. Ben dahil tüm Silifke halkı şebeke suyunu kullanıyor. Sizlerin içme ve sulama suyu sıkıntısı çektiğinizi biliyorum. Sizlerin bölgenizde su bulabilmesi için elimden gelen desteği vereceğim. Ayrıca arıtma tesisi projemizi sizlere sunarak kardeş şehrimizde arıtma tesisi kurmanız için bilgilerimizi sizinle paylaşacağım. Tüm dünyanın gelecek nesillerine güzel ve yaşanabilir bir çevre bırakması için arıtma tesislerini yapması gerekiyor- dedi.
     Konuşmaların ardından Öngel ve Tırnava karşılıklı hediyeler verip, belediye binası içerisinde hizmet veren birimleri gezdi ve çalışmalar hakkında birim müdürlerinden bilgiler aldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Kosova heyetinden Silifke Belediye Başkan Öngele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER