Köy okuluna kütüphane kurdular

Köy okuluna kütüphane kurdular


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, topluma hizmet dersi kapsamında başlattığı "Bir kitap, bir hayat" projesiyle merkeze bağlı Kumluca köyü 75. Yıl İlköğretim Okuluna kütüphane kurdu.
     Dört yıldan bu yana öğrencilerin hayata geçirdiği projelerle sosyal sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyleyen MŞÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek, bundan sonra ulusal projelerin hayata geçirilmesi için çaba göstereceklerini söyledi.
     Eğitim fakültelerinde zorunlu olan topluma hizmet dersi kapsamında gruplar oluşturan öğrencilerin, çeşitli projeler hazırladığını vurgulayan Dölek, bundan sonra daha geniş ve Muşu kapsayacak projelere imza atacaklarını ifade etti.
     Kumluca köyünde bulunan okulda da atıl durumda olan sınıf ve öğretmen odasının tadilattan geçirilerek kullanılabilir hale getirildiğini anlatan Dölek, "Öğrencilerimiz kamu kurum kuruluşlarıyla yaptıkları görüşmeler sonunda raf temin ettiler. Yine yazışmalarla Türkiyenin farklı bölgelerinden kitaplar getirerek ufakta olsa bir kütüphane kurdular. Ancak bu yeterli değil. Daha büyük kütüphane olması gerekir. Bunun için de elimizden geleni yapacağız" dedi.
     Kütüphaneyi kurduktan sonra getirdikleri hediyeleri çocuklara dağıtan üniversite öğrencileri, minik kardeşleriyle hatıra fotoğrafı çektikten sonra köyden ayrıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Köy okuluna kütüphane kurdular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER