Köylü kadınların filminin DVDsi çıkacak

Köylü kadınların filminin DVDsi çıkacak -Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğunca çekilen ve kadının kadına şiddetini konu alan Yün Bebek adlı filmin DVDsinin çıkarılması için çalışma başlatıldı


MERSİN (A.A) - Mersindeki Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğunca çekilen ve kadının kadına şiddetini konu alan Yün Bebek adlı filmin DVDsinin çıkarılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
     Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy beldesinde kadınlar tarafından kurulan tiyatro topluluğunca çekilen filmin yapımcısı Gürhan Ötün, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, filmin zorlu şartlar altında çekildiğini belirterek, bu süreçte kentteki basın kuruluşları başta olmak üzere bir çok kişi ve kurumdan destek gördüklerini söyledi.
     Filmin, izleyenlerin beğenisini kazandığını ifade eden Ötün, Filmin daha çok kitleye ulaşmasını istiyoruz. Bu kapsamda konuyu Valimiz Hasan Basri Güzeloğluna anlattık. O da filmin DVD haline getirilmesi için bize destek verecek. Ümit ediyoruz ki, kısa bir süre sonra filmimiz DVD olarak, sinemaseverlerle buluşacak diye konuştu.
     Filmi yurt içi ve dışındaki bazı festivallere gönderdiklerini hatırlatan Ötün, Yün Bebekin New York Film Festivalinde de gösterileceğini bildirdi.
     Tiyatro topluluğunun kurucusu Ümmiye Koçak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Siirtte gerçekleştirilen 7 İlden 7 Kadın Girişimci ve İstihdam Ödül Töreninde bir araya geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Siirte davet edildiğimde inanamadım, bir rüya veya şaka olduğunu düşündüm. Daha önce de çok ödül almıştım ama Başbakandan ödül alacak olmam, benim gibi köylü bir kadın için çok önemliydi. Gerçekten çok güzel duygular yaşadım. Orada sayın Başbakanımızı ve eşi Emine hanımı gördüm. Başbakanımıza filmin DVDsini hediye ettim. Kendisinden, daha geniş kitlelere ulaşması için bu filmin devlet televizyonunda yayınlanmasını talep ettim. Kendileri filmi izleyip bu konuyu değerlendireceklerini söylediler. Çok mutlu oldum.
     Filmde rol alan oyuncular Seher Çuhadır, Ayfer Şen, Emine Gürler ve Seher Dağdur ise filmde kadının kadına yönelik yaptığı şiddeti konu aldıklarını, bir anlamda iğneyi değil çuvaldızı kendilerine batırdıklarını söyledi.
     Toplantının sonunda yapımcı Gürhan Ötün ve Ümmiye Koçak, aralarında Anadolu Ajansının da bulunduğu bazı basın kuruluşlarına filmin tanıtımında gösterdikleri duyarlılık nedeniyle filmin çerçeveletilmiş afişini hediye etti.
     Topluluğun kurucusu Ümmiye Koçakın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği filmin çekimi, Toroslar ilçesine bağlı bin 453 rakımlı Arslanköy beldesinde gerçekleştirildi. Senaryo danışmanlığını Fuat Demirhanın, ikinci yönetmenliğini Yasin Korkmazın ve görüntü yönetmenliğini Kadir Bazikinin yaptığı, tamamında kadınların rol aldığı filmin yapımcılığını ise Gürhan Ötün ve Mersin Sinema Derneği üstlendi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Köylü kadınların filminin DVDsi çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER