Köylüler su için Ferhat olup dağları

Köylüler su için Ferhat olup dağları deldi -Elmalı Köyünün, yaşları 55-70 arasında değişen sakinleri, içme suyu sıkıntısını 1600 metre yükseklikteki su kaynaklarından karşılamak için kolları sıvadı -Kiralanan kepçe ile gece-gündüz


TEKİRDAĞ (A.A) - Alper Eral - Tekirdağın Malkara ilçesine bağlı Elmalı Köyünün, yaşları 55-70 arasında değişen sakinleri, içme suyu sıkıntısını 1600 metre yükseklikteki su kaynaklarından karşılamak için kolları sıvadı. Kiralanan kepçe ile gece-gündüz sürdürülen çalışmaların yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.
     Elmalı Köyünün Muhtarı Beytullah Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Koru Dağlarının eteklerinde kurulu, 350 yerleşik nüfusun yaşadığı köyde uzun yılladır içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirtti.
     Muhtar seçilmeden önce köydeki su problemini halledeceği sözünü verdiğini anlatan Demir, bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
     Demir, Köyümüzde su sıkıntısı özellikle yaz aylarında çok büyük. Bunun için Tekirdağ İl Özel İdaresine başvurdum. Ekipler, köyümüze gelerek, yüksek kesimlerdeki su kaynaklarını inceledi, su numuneleri aldı ve suyun, köyde her konuda kullanılabileceğini belirtti. İl Özel İdaresi, 1600 metre su borusu verdi. Bunun üzerine çalışmalara başladık dedi.
    
     -Gençler oturuyor, yaşlılar çalışıyor-
    
     Muhtar Beytullah Demir, Elmalı Köyüne su getirmek için kolları sıvadıklarını ancak gençlerden çalışmak isteyen bulamayınca köyün ihtiyarlarını topladıklarını belirterek, Köyün imamı ve azaları başta olmak üzere yaşları 55-70 arasında değişen gönüllü ihtiyarları toplayarak, masrafları köy bütçesinden karşılanmak üzere kiraladığımız kepçe ile çalışmalara başladık. Koru Dağlarının, 1600 metre yükseklikteki derin çatlakların içinden geçerek, 3 ayrı damardan boşa akan su kaynaklarını köyümüze getiriyoruz diye konuştu.
     Çalışmalara sabahın erken saatlerinde başladıkları ve akşama kadar devam ettiklerini aktaran Demir, su hattının yapımında çalışan köylülerin yemeklerinin de imece usulü, her gün bir köylü tarafından karşılandığını kaydetti.
     Demir, Köylüler, dağlarda yaktıkları ateşte yemeklerini ısıtıp, çaylarını demliyor. Yaklaşık, 3 kilometre boru hattı döşeyerek, su sıkıntımızı bu yıl içinde sona erdireceğiz dedi.
     Su hattında çalışan köyün ihtiyarları da su sorununu çözüme kavuşturdukları için mutlu olduklarını ifade ederek, çalışmalarını dayanışma içinde, yorulmadan sürdürdüklerini ancak gençlerin katkıda bulunmamasına şaşırdıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Köylüler su için Ferhat olup dağları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER