Köylülerin taş ocağı tepkisi

Köylülerin taş ocağı tepkisi


MUŞ (A.A) - Muşta mera olarak kullandıkları arazinin taş ocağına tahsis edilmesine tepki gösteren köylüler, firmaya ait araçları tahrip etti.
     Merkeze bağlı Tekyol köyünde yaşayan vatandaşlar, dün akşam saatlerinde mera olarak kullandıkları hazine arazisini, kum ve çakıl ocağı olarak işleten Yazıcıoğlu firmasına ait taş ocağına giderek firmaya ait araçları tahrip etti.
     Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Vali Ali Çınar, yanlış yapanların nasıl muamele göreceğinin kanunlar çerçevesinde belirlendiğini söyledi.
     Tekyol köyünde 18 yıldır işleyen bir mucur ocağı bulunduğunu vurgulayan Çınar, şöyle konuştu:
     Bu yıl Tekyol köylüleri ocağın çalışmasını engelleyici bir takım faaliyetler içine giriyor. Tabi taş ocaklarımız da kendilerine verilen ruhsat çerçevesinde çalışmalı. Ocağı sürekli denetletiyoruz. Programlara aykırı çalıştığı zaman gerekli müeyyideleri biliyoruz. Fakat vatandaşın da kaba kuvvetle bu tür ticari faaliyetleri engellemeye çalışması doğru değil. Eğer yanlış bir uygulama varsa, gerek idari gerekse adli mercilere müracaat edilerek, bu çalışmaların vatandaşa zarar verip vermediği, tespit edilmeli.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Köylülerin taş ocağı tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER