Koyulhisarda KKKA hastalığıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları

Koyulhisarda KKKA hastalığıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları -Sağlık ekipleri, vatandaşlara kenelerin vücuttan çıkarılmasında kullanılan kene kart adlı aparattan dağıtıyor


SİVAS (A.A) - Koyulhisar ilçesinde sağlık ekipleri, vatandaşları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili bilgilendiriyor.
     Koyulhisar İlçe Hastanesinde görevli sağlık personeli, ilçe merkezi ve köylerde vatandaşları KKKA hastalığı konusunda bilgilendirmek için çalışma başlattı.
     İlçe merkezindeki evleri ve iş yerlerini gezen sağlık ekipleri, vatandaşlara hastalıkla ilgili uyarıcı broşürlerin yanı sıra vücuda yapışan kenelerin çıkarılmasında kullanılan kene kart isimli aparattan dağıtıyor.
     Koyulhisar Sağlık Grup Başkanı doktor İrfan Epsileli, Sivasın ve özellikle Kelkit Vadisinin Sağlık Bakanlığı tarafından KKKA hastalığı yönünden riskli bölge ilan edildiğini hatırlatarak, Keneden bulaşan KKKA hastalığı asla hafife alınmamalıdır. Çünkü sonucu ne yazık ki ölümle noktalanabiliyor. Bu yüzden Koyulhisar İlçe Hastanesi olarak halkımızı hastalık konusunda bilinçlendirmeye gayret ediyoruz dedi.
     Keneye çıplak elle asla dokunulmaması gerektiğini belirten Epsileli, vücuduna kene yapışan kişilere en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi.
     Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen kene kartları vatandaşlara dağıttıklarını ve nasıl kullanıldığını da uygulamalı olarak gösterdiklerini ifade eden Epsileli, bilgilendirme çalışmaları kapsamında KKKA hastalığı ve korunma yolları hakkında bilgiler verdiklerini belirterek, KKKA nedir, bulaşmaması için ne tür önlemler alınır, riskli alanlara giderken neler yapılmalıdır, riskli alandayken nasıl hareket edilir, bu alanlardan eve dönerken neler yapılır, kenenin vücuda yapışması halinde nasıl davranılır gibi konularda bilgiler veriyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın göndermiş olduğu kene kartları vatandaşlarımıza dağıtıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER