Koyulhisarda meyvecilik faaliyetleri

Koyulhisarda meyvecilik faaliyetleri -İlçede bir vatandaş, evinin bahçesinde deneme amacıyla kivi yetiştirdi -Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, belediye binasının balkonunda saksıda narenciye ürünleri yetiştirdi (Fo


SİVAS (A.A) - Koyulhisar ilçesinde bir vatandaş, evinin bahçesinde deneme amacıyla kivi yetiştirdi.
     İlçede yaşayan 58 yaşındaki emekli Mustafa Epsileli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersinde ikamet ettiği yıllarda gördüğü kivi bahçelerinin çok hoşuna gittiğini söyledi.
     Kivinin yetişmesine Koyulhisar ikliminin de uygun olduğunu gördüğünü ifade eden Epsileli, İki yıl önce iki fidan getirdim ve diktim. Dikilen fidanların kurumadığını gördükten sonra geçen yıl fidan sayısını artırdım dedi.
     Diktiği fidanlardan ilk meyvelerini aldığını anlatan Epsileli, bahçesinde yetiştirdiği 7 kivi ağacından elde ettiği meyveleri Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde satacağını, gelecek yıllarda bahçesini büyütmeyi hedeflediğini belirtti.
     İlçede pepino meyvesinin de yetiştirildiğini anlatan Epsileli, Japon armudu diye bilinen Nashi, Hosui ve Kosui armutları da yetiştiriyorum. Elde ettiğim yaklaşık 60 kilo armudun kilosunu 7 liradan satışa sundum diye konuştu.
    
     -Belediye Başkanı Eren, narenciye ürünleri yetiştiriyor-
    
     Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise belediye binasının balkonunda saksılar içerisinde portakal, mandalina ve limon gibi narenciye ürünleri ile nar yetiştiriyor.
     Balkonda saksılar içerisinde yetiştirdiği mandalinaları toplayarak yediklerini ifade eden Eren, Görülüyor ki, Koyulhisarda her türlü ürün yetişiyor. Yeter ki insanlar bunu yapmaya gayret göstersinler. Tabii ki bunu yaparken bakım istiyor. Biz bunu balkonda deneme amaçlı olarak yaptık ve olduğunu gördük dedi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Koyulhisarda meyvecilik faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER