Koyunların aşıdan sonra yavru attığı iddiası

Koyunların aşıdan sonra yavru attığı iddiası -Sivasın Suşehri ve Giresunun Şebinkarahisar ilçesinde, bazı gebe koyunların, brucella aşısı yaptırıldıktan sonra yavrularını attığı ileri sürüldü -Üretici Yavuz: Aşıdan mı yoksa başka


SİVAS (A.A) - Sivasın Suşehri ve Giresunun Şebinkarahisar ilçesinde, bazı gebe koyunların, brucella aşısı yaptırıldıktan sonra yavrularını attığı iddia edildi.
     Gözköy köyünde koyun yetiştiren Aşkın Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aralık ayında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından gebe koyunlara brucella aşısı yapıldığını bildirdi. Koyunlardan 13ünün yavrularını attığını dile getiren Yavuz, diğerlerinin de atmasından endişe duyduğunu söyledi.
     Geçen yıl aşı yaptırmadıklarını ve koyunların hepsinin sağlıklı bir şekilde yavrularını doğurduğunu anımsatan Yavuz, Çevre köylerde de çok yavru atıldığını duyduk. Aşıdan mı, yoksa başka bir şeyden mi- Bilmiyoruz. Ama aşı yaptırmayanların koyunlarında bir sıkıntı olmadığını biliyoruz dedi.
     Bu köye 7 kilometre mesafedeki, Giresunun Şebinkarahisar ilçesine bağlı Yumurcaktaş köyünde besicilik yapan Necati Ruşen de 8 gebe koyununun yavru attığını bildirdi.
     Ruşen, Aşı yapmak için gelen ekiplere, hayvanların gebe olduğunu söyledik. Bir şey olmayacağını ifade ettiler. 30 hane olan köyümüzde 5 hane koyunculukla geçimini sağlıyor. Yaklaşık 70 koyun yavrusunu attı diye konuştu.
     Besici Ömer Ruşen ise 25 koyununun yavru attığını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerden yardım isteyen Ruşen, Destek bekliyoruz. Ben İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 20 tane ölü yavru götürdüm. İncelemeye göndereceklerini söylediler ifadelerini kullandı.
     Suşehri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise konunun araştırıldığını bildirdi. Yetkililer, üreticilerden, koyunların attığı yavruları incelenmek üzere kendilerine getirmelerini istedi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Koyunların aşıdan sonra yavru attığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER