Kozanda, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi

Kozanda, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi Açılması çalışması


ADANA (A.A) - Adana Şizofreni Dostları Derneğince (AŞİDER), Kozana Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi açılması için girişimde bulunulduğu bildirildi.
     AŞİDER Başkanı Emine Soncu Tunç, Başkan Yardımcısı Mustafa Çamlı ve üye Rengin Kahraman Kozanda, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Psikiyatrist Mehmet Hanifi Kokaçya, Türkiye Beyazay Derneği şubesi ve bazı basın kuruluşlarını ziyaret etti.
     Tunç, insanların maddi manevi yaşam koşulları ağırlaştıkça ruhsal hastalıkların arttığına dikkati çekerek, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, en sık görülen hastalıklar arasında 6. sırada olan ruhsal hastalıkların, önlem alınmaması halinde 20-30 yıl içinde 1. sıraya yükselebileceğini belirtti.
     Ruh sağlığı alanında sadece ilaçlı tedavinin yeterli olmadığını vurgulayan Tunç, Hastaların rehabilite edilmeleri, sosyal yaşama kazandırılmaları, bir meslek sahibi olabilmelerini sağlamak kaçınılmazdır. Bu nedenle yeni uygulamaya konan, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezlerinin hızla açılması gerekmektedir. Bu merkezlerden birinin de Kozana açılması için girişimlerde bulunuyoruz dedi.
     Başhekim Yardımcısı Psikiyatrist Mehmet Hanifi Kokaçyanın daha önce açılan merkezleri gezdiğini ve etüt çalışması yaptığını, belediyenin de yer konusunda yardımcı olacağını öğrendiklerini kaydeden Tunç, dernek olarak çalışmaların takipçisi olacaklarını kaydetti.
     Tunç, AŞİDER olarak şizofreni hastalığını tüm topluma tanıtmak, bu hastalığa yakalanan kişilerin ailelerini bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için mücadele ettiklerini ve bunun için her türlü desteğe açık olduklarını dile getirerek, Kozan halkından da destek beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER