Kozanda baraj kapağının patlaması

Kozanda baraj kapağının patlaması -Cenazesi ailesi tarafından teslim alınarak ikinci kez defnedilen Hasan Bolatın evinde hüzün ve sevinç bir arada yaşanıyor -Ölen işçinin eşi Songül Bolat: Eşimi kaybetmenin hüznünü ancak ces


ADANA (A.A) - Adanada, Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu hayatını kaybeden işçilerden Veli Damaksız olduğu gerekçesiyle Adanada toprağa verilen, daha sonra iki kez yapılan DNA testi sonucu defnedildiği yerden çıkarılarak cesedi ailesine teslime edilen Hasan Bolatın evinde sevinç ve hüzün bir arada yaşanıyor.
     Songül Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Şubattaki baraj faciasında kaybettiği kocasının cenazesini, iki kez yapılan DNA testi sonununda, Adana 100. Yıl Kabasakal mezarlığında teslim aldıklarını ve baba ocağı Akdam köyünde toprağa verdiklerini söyledi.
     Hüzün ve sevinci ikinci kez yaşadığını kaydeden Songül Bolat, Eşimi kaybetmenin hüznünü ancak cesedini bulabilmenin sevincini yaşıyorum. Biz çok sevindik ama karşı tarafı da çok düşünüyorum. Karşı taraf için çok acı oldu. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz dedi.
     Ölen işçinin yeğeni Volkan Doruk Bolat ise Amcam kaybolduğundan bu yana hep içimizde bulunacağı ümidi vardı. Aramalarda bulunamadı. Bunun üzüntüsünü yaşadık. Daha sonra DNA testinde Veli Damaksız diye toprağa verilen cenazenin amcama ait olduğu ortaya çıktı. Hem sevindik hem üzüldük. Karşı aile duruma itiraz etti. Şimdi yeni bir kararla cesedin amcama ait olduğu kesinleşti. Yani bu süreçte, acımız küllenirken yeniden tazelendi. Bir yanlışlık yüzünden aileler de karşı karşıya geldi. Sonunda cenazemizi teslim aldık. Yaşananlardan sonra cenazemize sevinir hale geldik. Halen 5 işçi kayıp. Onların acısı bizden daha büyük ifadesini kullandı.
     Hasan Bolatın erkek kardeşleri ve diğer yakınları ise yaşananlardan dolayı çok üzüntülü olduklarını belirterek, Damaksız ailesine daha fazla acı verebileceği gerekçesiyle açıklama yapmaktan kaçındı.
     Bu arada, Bolat ailesi evi ikinci kez taziyeye gelenleri ağırlıyor.
    
     -Olay-
    
     Kozanda 24 Şubatta Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
     Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksıza ait olduğu belirtilen cesetlere ulaşılmıştı.
     Veli Damaksıza ait olduğu iddia edilen cenaze bulunduğu dönemde, kimlik tespitini 2 yıl birlikte çalıştığı iş arkadaşı Yüksel Karanfil yapmış ancak ceset üzerindeki yara ve şişlikler göz önünde bulundurularak, cesetlerin kimlere ait olduğunun belirlenmesi amacıyla DNA testi yapılması kararlaştırılmıştı.
     Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığının yaptığı ilk incelemede, Veli Damaksıza ait olduğu gerekçesiyle Adanada defnedilen cenazenin yüzde 99,99 oranında Hasan Bolata ait olduğu belirlenmiş, 5 Temmuzda rapor sonucunu öğrenen Bolat ailesinin evi taziyeye gelenler ile dolmuştu.
     Fadime ve Hayri Damaksız çiftinin, cenazenin oğulları Veli Damaksıza ait olduğu iddiasıyla rapora itiraz etmesi üzerine aile yeni DNA incelemesinin sonucunu beklemeye başlamıştı.
     5 kişinin ölümü 5 kişinin de kaybolmasına sebep olan olayla ilgili 3 kişi bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı.
     Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde, Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçlamasıyla 17 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 14 Eylülde görülmüştü.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kozanda baraj kapağının patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER