Kozanda beyaz bayrak denetimi

Kozanda beyaz bayrak denetimi


ADANA (A.A) - Kozan Kent Konseyi Yürütme Kurulu bünyesinde oluşturulan Sağlık Çalışma Komisyonu üyeleri beyaz bayrak başvurusunda bulunan işletmelerde, pest kontrol ve sanitasyon denetimi yaptı.
     Beyaz bayrak denetimine Konsey Genel Sekreteri Figen Kara, yürütme kurulu üyesi Huzeyfe Fındık, sağlık memuru Turgut Canbolat, işadamı İsmet Saygılı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğünden görevliler katıldı.
     Muhammet Yorulmazın sahibi olduğu ekmek fabrikası ile Mehmet Şahana ait pastaneyi denetleyen komisyon üyeleri, her iki işletmenin de hijyen açısından beyaz bayrak almasını engelleyeyecek olumsuz bir durumun olmadığını ancak yerine getirilmesini istedikleri küçük detayların bulunduğunu söyledi.
     Komisyon üyeleri bu detayların da yerine getirilmesinin ardından yapılacak son denetimle işletmelere beyaz bayrak verilebileceğini belirtti.
     Kent Konseyi, ilçedeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen kurallarına uymasını sağlamak ve uygulamayı başarıyla yerine getiren işletmeleri ödüllendirmek amacıyla 2010 yılında beyaz bayrak uygulaması başlatmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda beyaz bayrak denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER