Kozanda Gaziler Günü kutlandı

Kozanda Gaziler Günü kutlandı


ADANA (A.A) - Kozanda Gaziler Günü törenle kutlandı.
     Hükümet konağı bahçesindeki Atatürk anıtında düzenlenen törende, Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bülent Siper ile şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri tarafından anıta çelenk konuldu.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Fikret Topçu yaptı. Topçu, konuşmasında şunları söyledi:
     Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Bu olumsuzluklar etrafımızda sürüp gidiyor. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi veya şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur ve sükun sürecektir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk insanı gazi ve şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır.
     Kaymakam Sevgili ve beraberindekiler daha sonra Kozan Şehit Aileleri ve Malülleri Derneği ile Mücahit Gaziler Derneği Kozan Şubesini ziyaret etti ve şehir mezarlığındaki şehitliğe giderek şehit kabirlerine çiçek bıraktı, dualar okudu.
     Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk ile kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda Gaziler Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER