Kozandaki tarihi konak ve evlerin restorasyonu

Kozandaki tarihi konak ve evlerin restorasyonu sürüyor


ADANA (A.A) - Kozandaki tarihi konak ve evlerin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan restorasyon çalışmasının, yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.
     Adana Valiliği İl Özel İdaresi fonundan sağlanan kaynakla, belediyece, Mustafa Kemal Sokakta başlatılan restorasyon çalışması kapsamında 10 evin restorasyonu için 741 bin TL harcanacak.
     Kozanın tarihi değerlerinin ortaya çıkarılması ve eskiyle uyumlu bir hale getirilmesi amaçlanan çalışma kapsamında valilikçe sağlanan 1 milyon 250 bin TLlik hibe desteği ile Kozan Kalesi surlarının restorasyonu projesine de başlanacak.
     Mustafa Kemal Sokaktaki restorasyon çalışmalarını sürdüren firmanın yetkilisi Zülfikar Tümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cephe düzenlemesi bazında sürdürülen çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
     Tümer, çalışmanın sağlıklı yerine getirilebilmesi için bazı binalarda güçlendirme de yaptıklarını ifade ederek Statik olarak tamamen problemli olan ve bir bölümü yıkılmış bir konağı da çalışma kapsamında molozlardan arındırarak ayağa kaldıracağız. Mustafa Kemal Sokak, restorasyon çalışmaları tamamlandığında tarihiyle uyumlu hale getirilmiş olacak dedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozandaki tarihi konak ve evlerin restorasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER