KTB Başkanı Çelik, bölge için düşünülen

KTB Başkanı Çelik, bölge için düşünülen yol haritasını açıkladı


KARS (A.A) - Kars Ticaret Borsası (KTB) Başkanı İsmet Çelik, bölge için düşünülen yol haritasını açıkladı.
     Çelik, Ticaret Borsasında düzenlediği basın toplantısında, Karsın Artvin, Ardahan, Iğdır illerinin merkezi olduğunu ve 6 tane sınır kapısına da merkezi konumda bulunduğunu söyledi.
     Kars Havaalanının dış hatlara açılmak üzere dizayn edildiğini belirten Çelik, Karayolumuz, Edirneye kadar. Demiryolu, Kurtalan demiryollarına bağlantılıdır. Bu sebeple DAP mahsulleri ilimiz lojistik merkezine uygun fiyatlarla ulaştırılabilecektir. KOBİleri iş adamlarını ilimize bekliyoruz dedi.
     Hayvancılık ve tarımda Karsın organik gıda maddeleri yetiştiriciliği için pilot bölge olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, Organize Sanayi Bölgesi olarak düşünülen 380 dönümlük alana et kombinası yapılacağını, yan sanayi olarak sucuk, pastırma, kavurma gibi diğer et ürünlerinin de üretileceğini söyledi.
     Kars Barajının 2014te faaliyete geçeceğini dile getiren Çelik, Tarımda toprak analizleri yapılarak hangi havzada hangi bitkinin ekilmesi gerekli olduğu tespit edilmeli ve çeşitli bitkiler çoğaltılarak bu bitkilerin organik oluşu denetlenmelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber KTB Başkanı Çelik, bölge için düşünülen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER