KTB Yönetim Kurulu Başkanı Altıntel:

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Altıntel: -"Tarımın dışında bölgede hayvancılık çok hızlı büyüyor. Hayvancılıkla ilgili yatırımcılar bölgemize çok ilgi duyuyor"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, "Tarımın dışında bölgede hayvancılık çok hızlı büyüyor. Hayvancılıkla ilgili yatırımcılar bölgemize çok ilgi duyuyor" dedi.
     Altıntel, borsada düzenlenen toplantıda, Trakya bölgesinin tabiat ve Avrupaya yakınlığı nedeniyle cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, Trakyada hayvancılığın her geçen gün geliştiğini ifade etti.
     Kısa süre içerisinde Trakya bölgesinde nüfus, sektör ve yatırımcı bakımından artış olacağını anlatan Altıntel, şöyle konuştu:
     "Türkiyenin tarım ürünleri ihracatı yaklaşık 14 milyar dolar. Trakya büyüklüğündeki Hollandanın ise 56 milyar dolar. Bizim tarımda teknolojik olarak, tohum olarak, yenilik olarak daha çok mesafe almamız lazım. Tarımın dışında bölgede hayvancılık çok hızlı büyüyor. Hayvancılıkla ilgili yatırımcılar bölgemize çok ilgi duyuyor. Trakya hastalıktan ari bir bölge olduğu için hayvancılık konusunda Avrupanın Hollandası gibi olacak."
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber KTB Yönetim Kurulu Başkanı Altıntel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER