KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmetbeyoğlundan

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmetbeyoğlundan ailelere okul alış verişi uyarısı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, ailelere okul alışverişi yaparken, Çin malı ve sahte ürünler konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.
     Mehmetbeyoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim dönemimin herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:
     Yeni öğretim yılının başlamasıyla her yıl bu sektörde bir canlanma yaşanmaktadır. Binlerce öğrenci ve öğretmen öğretim yılının başında ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yaptıkları alışverişlerle ekonomiye hareket getirmekte. Bu hareketlenmeye rağmen sektördeki dürüst ve güvenilir esnafın cebine giren kazançta bir artış yaşanmamaktadır. Bunun en büyük sebebi, piyasada çok fazla sayıda Çin malı, korsan ve TSE standartlarına uygun olmayan, yavrularımızın sağlığına zararlı kırtasiye malzemeleri bulunması ve bunları satan sözde kırtasiyecilerin olması.
     Ailelere yapacakları alışverişlerde dürüst satıcıları tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Mehmetbeyoğlu, şöyle devam etti:
     Son yıllarda artan ve giderek yaygınlaşan alışveriş merkezleri ve büyük marketlerde kitap ve kırtasiye malzemeleri satışı yapılması da bu sektördeki küçük esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. KTO olarak bilinçli tüketicilerimizden işin erbabı kırtasiye satıcılarına güvenmelerini ve alışverişlerini buradan yapmalarını istiyoruz. Korsan ve sağlığa zararlı ürünleri satan, iş ahlakına uymayan ve sektöre zarar verenlere karşı ilgililerin gereken önlemleri alması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmetbeyoğlundan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER