KTÜ İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr.

KTÜ İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bocutoğlu: Beklenen küresel durgunluk her ülkeyi ne kadar etkileyecekse Türkiyeyi de o kadar etkileyecek


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, beklenen küresel durgunluğun her ülkeyi ne kadar etkileyecekse Türkiyeyi de o kadar etkileyeceğini belirtti.
     Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, devletin Suriye konusunda izlediği dış politika nedeniyle Suriye sorununun Türkiyenin genel yatırım iklimini olumsuz etkilediğini öne sürdü.
     Bocutoğlu, 2013 yılında beklenen genel küresel durgunluğun, her ülkeyi ne kadar etkileyecekse Türkiyeyi de o kadar etkileyeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     ABD, AB ve Çin gibi Türkiye de bu durgunluğu dikkate alarak, 2013 yılı büyüme tahminlerinde gerekli gözden geçirmeleri yapmıştır. Söz konusu genel küresel durgunluğun, bölgemizi ve ilimizi kapsayan muhtemel negatif etkilerini azaltmak üzere 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşviki ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun süresinin uzatılmasında yarar bulunmaktadır. Bölge ve il ekonomisinde üretim ve istihdamın beklenen düzenleme ile desteklenmesi, mevcut durumun muhafazası bakımından önem arz etmektedir.
     Bölge ve il ekonomisinde hizmet sektörü açısından yüksek potansiyel taşıyan turizm sektörünün geliştirilmesinin büyük öneme sahip olduğunu belirten Bocutoğlu, şunları kaydetti:
     Bu bağlamda hem sermaye hem de müşteri temininde öncü rol oynayabilecek Körfez sermayesinin, ilimize ve bölgemize çekilmesi stratejik önemde değerlendirilmektedir. İlimizde inşa edilecek oteller zincirine bir halka ekleyecek olan ve Körfez sermayesine katkı koyduğu yeni yatırım taleplerinin ürkütülmemesinde sayısız yararlar bulunmaktadır. Bu hassasiyet Trabzonun yatırım ikliminin iyileştirilmesi bakımından önem taşımaktadır.
     Bocutoğlu, Türkiye ve bölge olarak turizm politikasının, gelir seviyesi düşük grupları değil, gelir seviyesi yüksek gurupları örnek alması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber KTÜ İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER