KÜ öğretim üyesi Kenyada bildiri yayınladı

KÜ öğretim üyesi Kenyada bildiri yayınladı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tayyibe Açıkgöz Altunel, Kenyada bildiri yayınladı.
     KÜden yapılan yazılı açıklamada, Araç Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Tayyibe Açıkgöz Altunelin, 25-29 Haziran tarihleri arasında Kenyanın başkenti Nairobide Uluslararası Ormancılık Araştırma Kuruluşları Birliği(IUFRO) tarafından düzenlenen Ormanlar ve Ağaçlar: Afrika Halkı ve Dünyaya Hizmet temalı kongreye katıldığı bildirildi.
     Açıklamada, Altunelin kongrede Türkiyedeki orman ürünlerinin sosyo ekonomik boyutu adlı poster bildirisiyle Türkiyeden tek katılımcı olarak ülkemizi temsil ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Farklı ülkelerden gelen 300ün üzerinde katılımcı ile 5 ayrı salonda 34 oturumda gerçekleşen kongrede, doğal kaynakları koruma, sürdürülebilir yönetim, çevre yönetimi, tarımsal ormancılık, enerji, gıda güvenliği, eğitim ve orman kaynağının kullanımında bilim adamlarının rolü gibi konular ele alınmıştı. Bilim adamları, yöneticiler ve politikacılar aralarında fikir alışverişi yapma şansı yakalamışlardır.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber KÜ öğretim üyesi Kenyada bildiri yayınladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER