Kuaför kalfalığı ve ustalığı sınavı gerçekleştirildi

Kuaför kalfalığı ve ustalığı sınavı gerçekleştirildi


YALOVA (A.A) - Yalova Mesleki Eğitim Merkezinde kuaför kalfalığı ve ustalığı uygulamalı sınavları gerçekleştirildi.
     Yalova Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimlerini sürdüren kuaför adaylarından 27si kalfalık, 7si de ustalık belgesi almak için ter döktü. Kursiyerlere sınavda, serbest tarama, topuz, saç kesme, röfle, perma gibi birçok işlem yaptırıldı.
     Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, sınavı gerçekleştirdikleri salonun Türkiyedeki en donanımlı sınav yeri olduğunu söyledi.
     Sınav hakkında bilgi veren Ulutürk, bir kursiyerin 12 hakkının olduğunu ifade etti. Yapılan 12 sınavda da başarısız olanların hiçbir şekilde belge alamadığını belirten Ulutürk, Kalfalık sınavına 27, ustalık sınavına ise 7 kişi girdi. Komisyondaki arkadaşlar, kalfa ve usta adaylarını ciddi bir sınavdan geçiriyorlar. Serbest tarama, topuz, saç kesme, röfle, perma gibi birçok işlem adaylara yaptırılıyor. Ardından da sözlü sınava tabi tutuluyorlar. İyi bir çalışma sistemi var. Burada çok düzgün bir sistemde sınavlar gerçekleşiyor dedi.
     Sınavlarda kimi zaman değişik olayların meydana geldiğini, kuaför adaylarının, manken olarak getirdikleri kişiler üzerinde çalışma yaptığını ifade eden Ulutürk, Adaylar bazen gerek kesim, gerekse başka uygulamaları yaparken yanlışlıklar yapıyor. Bu böyle olunca da komik olaylar meydana geliyor. Kimi adaylar heyecandan bayılıyor. Kimileri ise saç kesimi yaparken, heyecandan yanlışlıklar yapıyor. Durum böyle olunca da manken olarak getirdikleri kişilerle tartışıyorlar. Bu tip olaylar çok meydana geliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Kuaför kalfalığı ve ustalığı sınavı gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER