Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: -Aralık ayı içinde Amerikadan önemli boyutlarda olan mozaik panonun gelmesini bekliyoruz (Görüntülü)


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, aralık ayı içinde Amerikadan önemli boyutlarda olan mozaik panonun gelmesini bekledikleri söyledi.
     Bakan Günay, Antalyada katıldığı 2. Uluslararası Resort Turizm Kongresinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık görevlilerinin yurt dışındaki eserlerle ilgili çalıştığını söyledi.
     Aralık ayı içinde Amerikadan önemli boyutlarda olan mozaik panonun gelmesini bekliyoruz diyen Günay, Ama bizim için daha heyecan verici olan kanatlı deniz atı broşunun Almanyadan gelecek olması. Onunla ilgili prosedürü tamamlamaya çalışıyoruz. Dünyanın her tarafında kendi tarihimize saygılı, müzecilik kurallarına saygılı, diplomatik nezaket içinde konuların takibini yapıyoruz. Sonuç almaya başladık. Sonuç almayı somut hale getirdiğimiz zaman paylaşacağız dedi.
     Bakan Günay, gazetecilerin, İstanbulda otellerden turist başına katkı payı alınacak şeklinde iddialar olduğu yönündeki sorusu üzerine, Öyle bir çalışmamız yok. Öyle bir çalışma olursa İstanbuldan değil, Ankaradan, bakanlıktan bir arkadaşımız açıklar diye konuştu.
     Turizmcilerin son yıllarda kültür altyapısına önemli destek verdiğini dile getiren Günay, Kendilerine minnettarım. Bu bilinci daha fazla geliştirmeye çalışacağız. Turizmciler kültür, tarihi eserlerin korunması, müzeler ve ören yerlerinin turizm içine girerken Türk turizminin marka değerinin yükseleceğinin bilincindeler. Gelir vergisi alma niyetimiz yok diye konuştu.
     Gazetecilerin National Geographicte Türkiyeyle ilgili yayınlanan görüntüleri hatırlatması üzerine Günay, şöyle konuştu:
     Bilgimiz dışında çekim ve yayın olmuş. National Geographic zaman zaman Türkiye ile ilgili güzel tarihi mekanlar yayınlıyor. Arkadaşlar iletişim kurmaya çalışıyor. Talihsiz bir haber. Çok iyi niyetli habere benzemiyor. Üzüldüm. National Geographic gibi yakından izlediğimiz yayının İstanbul gibi önemli bir dünya mekanıyla ilgili böyle olumsuz kampanyaya katkı yapması hepimizi üzer.
     Günay, turizm kongresine belediye başkanlarının katılmamasını yadırgadığını kaydederek, turizmin Antalyanın en temel konularından biri olduğunu, turizmin konuşulduğu bir kongrede belediye başkanlarının konunun takipçisi olması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER