Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalyada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalyada -Bakan Günay, Kaleiçinde etnografya müzesi yapılması planlanan binalarda incelemelerde bulundu


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Kaleiçinde etnografya müzesi yapılması planlanan binalarda incelemelerde bulundu.
     Günay, Kaleiçinde etnografya müzesi olarak düzenlenmesi planlanan tarihi iki konağı inceledi. Yapılar hakkında Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürü Mehmet Ali Özgün ile Antalya Müze Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Bakan Günay, müzenin girişi ile ilgili bir sorun tespit ederek, sorunun giderilmesini istedi.
     Tarihi binalarda yapılması planlanan çalışmaların planlarını da inceleyen Günay, Doğru düzgün proje yapmamışsınız. Beni yine basının önünde konuşturacaksınız, yarın gazetelere çıkacağız şeklinde konuştu.
     Günay, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalyaya 10 milyondan fazla turist geldiğini, gelenlerin şehir içine girmelerini sağlamak konusunda uzun zamandan bu yana gayretleri olduğunu söyledi.
     Valilik, belediye birimleri ile Antalyaya gelenleri şehir içine çekmek ve kültürel dokusunu tanıtmak için çaba içinde olduklarını anlatan Günay, Kaleiçinde bazı iyileştirmeler yapıldığını, ama yeni fonksiyonlar kazandırmak gerektiğini kaydetti.
     Arkeoloji Müzesinde etnografya görünümü olduğunu dile getiren Günay, Bin metrakere alanı işgal ediyor. Etnografya kısmını çıkarttığınız zaman hem arkeoloji müzesi yeni teşhir imkanına kavuşmuş hem de Antalyaya ayrı yerlerde etnografya müzeleri yaparak, yeni bir müze kazandırmış olacağız. Bunun Kaleiçinde olmasının çok doğru bir fikir olduğu konusunda uzunca bir süreden beri mutabıkız dedi.
     Binaların önceki yıllarda idari birim olarak kullanıldıklarını, daha sonra bir vakıf tarafından otel ve lokanta işletmeciliği yapıldığını ve oldukça bakımsız kaldıklarını bildiren Bakan Günay, uzun bir yargı sürecinden sonra nihayet binaları geri alabildiklerini, şimdi projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
     Bakan Günay, teşhir ve tanzim projelerinin tamamen hazırlanmış gibi olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Bazı tadilat düzenlemeleri yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili yaptıklarımız Ankaradan gecikmeden gelecek. Binayı deprem güçlendirmesi açısından önce iyileştireceğiz. Müze yapılacak hale getirdikten sonra teşhirine başlayacağız. Sanıyorum bütün bunlar gelecek yaz sezonu sonuna kalmadan tamamlanabilir. Burada yaz akşamlarında çeşitli etkinlikler yapılacak. Bütün gayemiz Antalyaya gelen insanları, Antalyanın kıyılarından şehir içine çekmek. Antalyanın güzel bir mutfağı, geleneksel el sanatları ürünleri var. Bunları görecekleri mekanlara taşımak, Antalyaya yeni müze kazandırmak ve Kaleiçini canlandırmak açısından projenin çok yararlı olacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş - Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER