Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Türkiye Cumhuriyeti bilimin ve aklın yolunda ilerleyen bir devlet olursa onun gücünü hiçbir ihanet parçalayamaz, vatanın birliğini ve bütünlüğünü hiçbir ihanet odağı gölgeleyemez ve bizim sıkıntılar


ORDU (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Cumhuriyeti bilimin ve aklın yolunda ilerleyen bir devlet olursa onun gücünü hiçbir ihanet parçalayamaz, vatanın birliğini ve bütünlüğünü hiçbir ihanet odağı gölgeleyemez ve bizim sıkıntılarımız, bu yaşadığımız sıkıntılar sürekli olmaz dedi.
     Çeşitli etkinlik ve açılışlara katılmak üzere Orduya gelen Bakan Günay, Atatürkün Orduya gelişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
     Törende konuşan Günay, 19 Eylülün kendileri ve Ordulular için önemli olduğunu vurguladı.
     Biz Atatürkü, onun söylediği gibi yüzünü görerek değil, ne yaptığını iyi bilerek onun eserlerine, ilkelerine sahip çıkarak bugün yine gıyabında uzaktan hep görmeye çalışacağız diyen Bakan Günay, şöyle devam etti:
     Ateşin ve ihanetin içinden bize bütün ve bağımsız bir vatan bırakmıştır. Bugün hepimiz, canlarını yitiren güvenlik görevlisi çocuklarımız olmak üzere başta hepimiz bu emaneti bu özgür, bağımsız emaneti yukarıda ve yüksekte tutmaya, başımızın üzerinde tutmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hem Gazi Mustafa Kemal Atatürkü minnet ve rahmetle anıyorum hem de bugün dahil kurtuluş savaşından bugüne kadar canlarını vatanın birliği, bütünlüğü, halkın esenliği ve barışı için feda etmiş bulunan aziz şehitlerimizi rahmetle tekrar anıyorum ve onların emaneti olan gazilerimizi ve onların yakınlarını sevgiyle ve saygıyla selamlamak istiyorum.
    
     -Gençlere seslendi-
    
     Konuşmasında gençlere seslenen Bakan Günay, şunları kaydetti:
     Mustafa Kemal Atatürkün söylediği gibi hayatta gerçek yol gösterici bilim ve akıldır. Bu eğitim kurumlarının yapması gereken doğru bilginin nasıl öğrenileceğini size öğretmektir. Türkiye Cumhuriyeti bilimin ve aklın yolunda ilerleyen bir devlet olursa onun gücünü hiçbir ihanet parçalayamaz, vatanın birliğini ve bütünlüğünü hiçbir ihanet odağı gölgeleyemez ve bizim sıkıntılarımız, bu yaşadığımız sıkıntılar sürekli olmaz. Onun için sizin bilime, akla kuvvetle sarılmanız ve çalışmanız gerekiyor. Atatürkün yine söylediği gibi vatanını en çok seven, en fazla ona hizmet edendir. Bakın, ağabeyleriniz, kardeşleriniz Türkiyenin olmadık yerlerinde kazalarda, kasıtlarla canlarını yitiriyor. Milletin sizden beklediği okumaktır, düşünmektir, öğrenmek ve çalışmaktır. Böylelikle Türkiye, hep beraber en iyisini yapabilsin. Onu yaptığımız zaman Atatürke daha fazla layık olan bir nesil oluşturacağız. Onu yaptığımız zaman kurtuluş savaşından bugüne kadar bu vatan için canlarını veren herkese karşı görevimizi yerine getirmiş olacağız ve onlar bu vatan için canlarını terk edenler, boşuna ölmemiş olacaklar.
     Konuşmanın ardından Bakan Günay, çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti. Ardından Ordu Belediyesince düzenlenen 2. Uluslararası Taş ve Heykel Sempozyumu sonrası oluşturulan heykelleri inceleyen Bakan Günay, daha sonra Ünye ilçesinde bir otelin açılışını gerçekleştirdi.
     Bakan Günay, buradaki programının ardından, kentte katılacağı duyurulan etkinlikleri iptal ederek karayoluyla Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER