Kumluca Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı

Kumluca Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı yapıldı -Meclis toplantısında çok katlı otopark yapılması kabul edildi


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi.
     Kumluca Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya 15 meclis üyesinin tamamı katıldı. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2012 yılının son meclis toplantını gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Yıl boyunca yapılan toplantılarda alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını dileyen Çetinkaya, bu toplantının da ilçe adına hayırlı olmasını temenni ettiğini bildirdi.
     Çetinkaya, daha sonra sırasıyla meclis üyelerine gündem maddelerini okudu. Bağlık Mahallesinde yapılacak olan paketleme tesisi ve Yeni Mahallede yapımı süren inşaat için yapılan imar planı tadilatları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
     Belediye bünyesinde çalışmakta olan 4 geçici işçinin 2013 yılında da geçici işçi statüsünde çalıştırılması için vize teklifi ve 2013 yılında yapılacak meclis toplantı günleri belirlendi.
     Görüşmeler neticesinde 4 işçinin vizeleri ve 2013 yılında da her ayın ilk perşembe günü meclis toplantısı yapılması kararlaştırıldı.
     Toplantıda 2013 yılı tarife ücretleri ele alındı. Görüşmelerde, ücret tarifelerine zam yapılmaması oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2007 yılından bu yana belediye ücretlerinde herhangi bir zam yapılmadığını ifade etti.
     Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur tarafından verilen dilekçe de görüşüldü. Meclis üyelerine dilekçeyi okuyan Çetinkaya, dilekçede Yeni Mahalle eski belediye iş hanı arkasında bulunan alanda yapılan planlanan tadilat sonucu oluşan katlı otoparkın yapılmasının ilçedeki otopark sıkıntısını biraz olsun azaltacağı, inşaatın bir an önce başlatılmasının gerektiğini söyledi.
     Dilekçenin okunmasından sonra katlı otoparkın yapılmasına, güney ve kuzey cephelerinde oluşan parsellerin satılmasına, satış işlemi için Kumluca Belediye Encümeni ve Belediye Başkanının yetkili olmasına oy birliği ile karar verildi.
     İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Ar-Ge birimi tarafından mahalle, sokak ve cadde isimlerinin belirlenmesi ve numaralandırılmasının, bir sonraki meclis gündeminde görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.
     Toplantıda vatandaşlar tarafından verilen dilekçeler de görüşüldü. Belediye Başkanı Çetinkaya, daha önce Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Yeni Mahalle Ahmet Aliağa Bulvarındaki arsada hizmet binası yapmak için plan tadilatı istendiğini, meclisin bunu oy birliğiyle kabul ettiğini hatırlattı.
     Ardından yapılan tadilatın değiştirilmesi yönünde ikinci kez bir talep daha olduğunu vurgulayan Çetinkaya, yine imar komisyonu ve belediye meclisinin bu talep doğrultusunda da hukuki bir şekilde imar tadilatını yaptığını kaydetti. Ancak son dilekçede yapılan her iki imar tadilatının değiştirilerek ilk haline karar verilmesinin istendiğini ifade eden Çetinkaya, Herkes yaptığı işin sorumluluğunu taşısın. Hiç kimse basit bir imar planı tadilatı için imar komisyonu ve belediye meclisiyle böyle yap-boz gibi davranamaz. İmar komisyonumuz, belediye meclisimiz istenildiği gibi hukuka uygun olarak imar tadilatı yaptı. Bugün tekrar en başa dönmek, imar komisyonuna, belediye meclisine saygısızlıktır diye konuştu.
     Yapılan görüşmeler sonunda Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen dilekçenin reddi ve imar planının son haliyle devam etmesi 6 çekimsere oya karşı 10 oyla kabul edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumluca Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER